Biogasanlægget ved Ølgod


Biogasanlægget ved Ølgod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kristian Nielsen, Vestkærvej 5, Ølgod skriver:
Billede
Debat. 

Forløbet i planlægning af Biogas Ølgod. Byggeriet blev sendt ud i høring. Derefter blev der indkaldt til borgermøde. Her fik vi tegninger af anlægget og oplyst hvor meget gylle, dybstrøelse og majs, der skal køres i anlægget.

Nu kan man se, at planen er ændret ret meget i udseende. Man bygger nu et anlæg til næsten det dobbelte. Kommunen har givet en byggetilladelse til ændringen. Så nu skal anlægget ud i en ny høring om en tillægsbevilling, efter at der er bygget for over 50 millioner kroner. Er det den rigtige måde at køre sådan et forløb på, jeg spørger bare???

Preben Friis-Hauge (V), formand for Varde Kommunes Plan- & Teknikudvalg, Søndergade 18, 6862 Tistrup svarer:

Ølgod Bioenergi har ændret på placeringen og størrelsen af reaktortanke i forhold til de oprindelige tegninger, der blev vist på borgermødet.

Dette er der givet byggetilladelse til i januar 2019, og det hele overholder kravene i lokalplanen, der også har været i høring. I byggetilladelsen fra januar 2019 er der også stillet krav om, at miljøgodkendelsen skal overholdes.

Tegningerne, som der er givet byggetilladelse til, er desværre ikke blevet rettet i den meddelte miljøgodkendelse fra december 2018 (anlægget er vendt 180 grader under forløbet).

Ølgod Bioenergi er derfor bedt om at søge et tillæg til miljøgodkendelsen, således at placeringen af bygningerne og de korrekte bygninger er miljøgodkendt.

Der er med den givne byggetilladelse og den givne miljøgodkendelse ikke givet lov til en større produktion, end der er blevet nævnt på borgermødet og i høringsmaterialet, der har været udsendt til naboerne.

Ølgod Bioenergi har meddelt, at man ønsker at søge om en udvidet produktion, samt en miljøgodkendelse til dette. Forvaltningen har endnu ikke taget stilling til, om en udvidet produktion kan godkendes.

Biogasanlægget ved Ølgod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce