Biogas - og trafikken der blev væk!


Biogas - og trafikken der blev væk!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Biogas Sode oplyser på egen hjemmeside, at der med etablering af et biogasanlæg årligt skal køre mere end 20.000 lastbiler på vejene omkring Hejsager!

Det pudsige er, at vi i JydskeVestkysten 6. maj kan læse, at det skal vi være glade for. For uden et biogasanlæg ved Hejsager vil landmanden skulle køre mange flere kilometer til et andet biogasanlæg i Bevtoft.

Så et anlæg ved Hejsager er altså en gave til lokalområdet?!

Tyve tusind lastbiler, som kører til Hejsager enten via Starup ad Lundingvej, som mange skolebørn krydser dagligt. Eller via Vilstrup Næsvej eller Vilstrupvej, som henholdsvis Den Nye Friskole og Sdr. Otting Skole (Kløvermarken) ligger ud til.

Vi taler om 2,55 meter brede lastbiler på kørebaner ned til 2,6 meters bredde. På veje uden cykelstier!

Dét, som er interessant for borgerne i Hejsager og omegn, er ikke, hvor meget landmanden sparer i transport, men hvor meget vi belastes af yderligere lastbiltrafik som følge af etableringen af et biogasanlæg. Kommunens seneste trafiktælling på Hejsager Næsvej siger 105 daglige lastbiler (250 hverdage årligt). Med biogasanlæg vil dette tal gennemsnitligt stige til 185 lastbiler - altså en stigning på 77%!

Der må simpelthen findes klogere placeringer, hvor store lastbiler ikke skal kæmpe om pladsen med turister, skolebørn og andre bløde trafikanter. Og som ikke sender tung trafik gennem områder, som slet ikke har infrastrukturen til det.

Foreløbig er der indsamlet 716 underskrifter imod placeringen af biogasanlæg ved Hejsager.

Biogas - og trafikken der blev væk!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce