Als-Fyn har taget tre skridt frem og et lille tilbage


Als-Fyn har taget tre skridt frem og et lille tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: JydskeVestkysten har i den senere tid kastet sig over Als-Fyn-forbindelsen, og det er jo glædeligt, at de lokale medier interesserer sig for dette vigtige og perspektivrige projekt. Et projekt, som både vil få vores region til at hænge bedre sammen og skabe den nødvendige udvikling, vi har behov for.

Desværre virker det som om, at JydskeVestkystens journalister ikke har sat sig ordentligt ind i den politiske opbakning til projektet - ikke mindst fra de nationale politikeres side. Senest i en såkaldt analyse her i JydskeVestkysten den 10. marts, hvor konklusionen er, at opbakningen har taget et skridt frem og to tilbage. Det er simpelthen noget sludder.

På ganske få år er det tværtimod lykkes at bringe forståelsen og kendskabet til projektet fra ingenting til opbakning fra både regeringen og Socialdemokratiet. Og tilmed opbakning fra Dansk Industri.

Regeringen og DF fremlagde den 13. marts en kæmpe infrastrukturplan, hvor det bliver fastslået, at Als-Fyn-forbindelsen skal indgå i undersøgelserne af, hvordan udfordringerne med øget trafik i vores område bedst bliver løst i fremtiden. Socialdemokratiet har allerede annonceret projektet som et af deres foretrukne OPP-projekter, og Dansk Industri har ligeledes sagt god for projektet.

Den opbakning kan vi faktisk være rigtig stolte af. Det er ikke mere end nogle få år siden, at trafikordførere grinte af tankerne om en fast forbindelse mellem Fyn og Als. Det gør de ikke længere. Men det tager tid og kræver mange undersøgelser at komme i mål. Men sådan er det for nye projekter af den størrelse.

Og jo, vi har taget et skridt tilbage regionalt, men den beslutning i regionen er allerede kritiseret skarpt internt. Med de positive toner, der lyder fra Christiansborg, er jeg sikker på, at regionen vil genoverveje deres prioriteringer.

Så JydskeVestkysten, der er ingen grund til at tale projektet ned - vi er allerede kommet længere, end vi turde håbe på.

Als-Fyn har taget tre skridt frem og et lille tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce