Stemmer fra Venstres bagland: Ærgerligt, at regionernes nedlægges

Afslutning på afstemning til kommunal- og regionrådsvalget 2017. Foto: Mette Mørk

Stemmer fra Venstres bagland: Ærgerligt, at regionernes nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsreformen har gennem den seneste måned skabt debat i Venstres bagland, men også efter regeringens endelige udspil er der splittelse i baglandet. Her er flere meninger fra Løkkes partifæller om regeringens udspil:

Carsten Kissmeyer (V), medlem af Region Midtjylland og folketingsmedlem
Carsten Kissmeyer. Foto: Martin Ravn

- Hele analysen om det med det nære sundhedsvæsen og klyngetænkningen det er jeg meget enig i. Så på den måde er jeg positiv i forhold til målsætningen. Der hvor min nervøsitet er, det er i bestyrelseskonstruktionerne - både i sundhedsfællesskaber, men i særdeleshed både på landsplan og i de enkelte fremtidige regioner. Jeg vil arbejde for, at den nervøsitet, jeg har, bliver imødekommet så godt som muligt. Men hvis det kommer dertil, og det er det, vi kan blive enige om, så bliver man nødt til at gå på kompromis.

Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester i Esbjerg
Jesper Frost Rasmussen. Foto: John Randeris

- Sundhedsreformen giver mere nærhed i det lokale, og kommunerne skal spille en større rolle i at sikre sammenhængende forløb for patienterne. Der er også ræson i at sætte en hel del midler af til sundhedscentre og flere læger og sygeplejersker. Men jeg er bekymret over, at bestyrelserne kun består af en regionsformand, en enkelt borgmester og repræsentanter. Det folkevalgte led bliver ikke erstattet tilstrækkeligt, når bestyrelsen skal prioritere mellem OUH, Sygehus Sønderjylland og Sydvestjysk Sygehus. Det er for tyndt, når man har skrevet regionsrådet ud af ligningen.

Kenneth Muhs (V), borgmester i Nyborg
Kenneth Muhs. Foto: Morten Rode

- Det, der for mig er det væsentligste, er, at patienterne er centrum for de ydelser, det sundhedsfaglige område leverer. Udtalelsen om, at det, der ikke er svært, skal være nært, det er positivt. Vi skal løse opgaverne til så lidt gene for borgerne som muligt. Det er vigtigt med demokratisk kontrol, og det er vigtigt, at borgerne også kan være med til at sætte det hold, der er en del af løsningerne. Vi har et godt samarbejde med Region Syddanmark, og jeg synes, den gør det godt. Intentionen må - og skal altid være - den bedste løsning for patienterne.

Henrik Frandsen (V), borgmester i Tønder
Henrik Frandsen. Fotograf: André Thorup

- Sundhedsreformen giver løsninger på udfordringer og vil skabe bedre sammenhæng for borgeren med lokal forankring i de lokale sundhedsfællesskaber. Man har flyttet det politiske valgte element med ud ved at have politikere med i sundhedscentrenes bestyrelser, og det sikrer et folkevalgt element. Man har sat noget andet i stedet for regionsrådet.

Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens
Søren Steen Andersen. Foto: Michael Bager

- Jeg har hele tiden beklaget, at det folkevalgte element forsvinder med regionerne. Jeg kan konstatere, at der er lavet en skabelon for bestyrelserne med en besætning af mennesker. Nu ruller man reformen ud, og så er det vores opgave at komme videre og skabe størst mulig indflydelse på vores egen dagligdag i et godt samarbejde med partnere til gavn for borgerne.

Stemmer fra Venstres bagland: Ærgerligt, at regionernes nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce