Lemlæstelse af drenge må høre op

Foto: Chresten Bergh

Lemlæstelse af drenge må høre op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kynisk lemlæstelse af menneskekroppen med lovens velsignelse. Det foregår i Danmark hver eneste dag, når små og endda spæde drenge bliver omskåret. Ganske ofte uden bedøvelse får de skåret forhuden af deres penis for at leve op til tudsegamle, religiøse påbud.

Nu er der blevet én læge færre, som lovligt kan føre skalpellen. Said El-Batran er blevet frataget retten til at omskære drenge. Det var på tide. De første indberetninger mod ham for at snitte uden bedøvelse, ofte hjemme på folks køkkenborde og uden smertestillende medicin går tilbage til 2006. Inden for de seneste år er han f.eks. blevet indberettet af Esbjerg Kommune, hvor en dreng blev indlagt efter at have blødt 4-5 timer. Han havde ikke fået smertestillende midler og var ifølge underretningen "grædende og bange". Det tror pokker. På et møde med Sundhedsstyrelsen i 2013 oplyste Said El-Batran, at han foretager omkring 600 omskæringer om året.

Man kan håbe, at han nu ikke gør flere børn fortræd, men så tager andre nok over. Det er rystende, at vores politikere ikke har taget sig sammen til at forbyde omskæring af drenge, når det koster lange fængselsstraffe at gøre det samme mod piger. Da DR i sommer spurgte partierne, var kun Enhedslisten og SF for et forbud, mens resten havde uld i mund. Vi tør godt gætte på grunden. Havde omskæring været en rent muslimsk uskik, var den forbudt for længst, men den bruges også af jøder - otte dage efter fødslen - og dem vil vi helst ikke genere.

Her er historisk sympati for jøderne bare ikke det vigtigste. Det er at forbyde omskæring af drenge, til de er myndige og bestemmer selv. Så rejser vi, truer jødiske rabbinere. Fair nok. Vi skal have den lovgivning, vi ønsker, og 87 procent af danskerne er for et forbud, fortalte Megafon i sommer. Så lad os få det - og lad os få det nu. Hvis det får nogle til at flytte andre steder hen, er det deres eget valg og ikke vores.

Her er historisk sympati for jøderne ikke det vigtigste. Det er at forbyde omskæring af drenge, til de er myndige og bestemmer selv. Så rejser vi, truer jødiske rabbinere. Fair nok. Det vil være deres valg og ikke vores.

Lemlæstelse af drenge må høre op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce