Farvel til en ener: Lars Larsen blæste på konventionerne


Farvel til en ener: Lars Larsen blæste på konventionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Christian Friis Hansen , cfh@jv.dk
Foto:Chresten Bergh
Leder. 

Danmark har mistet en ener.

71 år gammel måtte Lars Larsen mandag morgen opgive kampen mod kræft, da han sov stille ind omgivet af sin nærmeste familie.

Det er desværre hverdagskost, at folk dør af kræft, men når der er særlig grund til at hæfte sig ved Lars Larsen og hans imponerende livsværk, Jysk, er det fordi, han ud af ingenting har skabt en verdensomspændende koncern med betydelig succes.

Jysk har i dag 2600 butikker i 52 lande verden over og har skabt arbejdspladser til tusindvis af mennesker. Mest kendt er selvfølgelig hovedværket Jysk, men over årene har købmanden spredt sine interesser, så ejerskabet i dag også omfatter eksempelvis Ilva, Idémøbler, Bolia.com, Letz Sushi, Himmerland Golf og såmænd også et delejerskab i Royal Oak Golf i Jels.

Ingen, der har fulgt med i Jysk og Lars Larsens udvikling, kan være i tvivl om, at han har sat firmaet højt - til tider over alt andet herunder også sin familie - og utrætteligt forfulgt sin drøm om vækst og verdensherredømme. Således var de 2600 butikker i Jysk selvfølgelig heller ikke nok i Lars Larsens øjne, så selv med alvorlig sygdom inde på livet var hans vision, at det skulle blive til 5000 butikker.

Sønnen har allerede overtaget ledelsen af koncernen, men i sit testamente har Lars Larsen også sikret, at firmaet ikke kan sælges, så risikoen for, at en anonym kapitalfond skulle gå hen at overtage Jysk-koncernen med nye mål og andre værdier er ikke til stede.

Et menneske som Lars Larsen vil selvfølgelig være omstridt, for du når ikke, hvad han har nået, uden til tider at være brutal, men noget af det befriende ved Dyne-Larsen var, at han blæste på, hvad konventionerne dikterede.

Således blev der rynket på næsen i det fine selskab, da han i reklamefjernsynets barndom kom springende ind i folks dagligstuer med et godt tilbud og en fjer på næsen. Det var han heldigvis ligeglad med, og selv om han siden er blevet en af Danmarks rigeste og er blevet optaget i det fine selskab, havde han årene igennem en enestående fornemmelse for, hvor hans kunder var og hvordan de tænker.

Et menneske som Lars Larsen vil selvfølgelig være omstridt, for du når ikke, hvad han har nået, uden til tider at være brutal, men noget af det befriende ved Dyne Larsen var, at han blæste på, hvad konventionerne dikterede.

Farvel til en ener: Lars Larsen blæste på konventionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce