Tønder vil levere græs til biogas


Tønder vil levere græs til biogas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Tønder Kommune undersøger man muligheden for at levere nyslået græs til biogasanlæg, og det kan blive en god forretning, viser erfaringer.

Vision: I 2015 står nordens største biogasanlæg færdig i Tønder, og det kalder på masser af affald. Derfor er Tønder Kommune begyndt at kigge på muligheden for at aflevere nyslået græs.

- Som det er i dag bliver græsset bare liggende på plænen, men det kan der måske laves om på, for det er et uudnyttet potentiale, og det kan måske blive en god forretning for begge parter, forklarer Keld I. Hansen, direktør for centralforvaltningen, teknik og miljø i Tønder Kommune.

Han undersøger i øjeblikket det økonomiske, lovmæssige og miljømæssige aspekt ved at gøre det i samarbejde med energiselskabet Envo, der bygger biogasanlæggene i Tønder- og Aabenraa Kommune.

Vordingborg gør det

I Vordingborg Kommune har de i flere år slået græsset i vejrabatter og solgt det til biogasanlæg.

- Der er økonomi i det, og vores beregninger viser, at vi har græs i vores kommune, der svarer til 400.000 liter olie om året, forklarer Kurt Schierup, leder af praktisk service i Vordingborg Kommune.

Der findes ikke samme beregninger for de sydjyske kommuner, men potentialet vil Bo Asmussen, administrerende direktør for Envo, gerne have fat i.

- Der er helt sikkert gode muligheder, og når kommunes maskiner alligevel kører, så er det oplagt, forklarer Bo Asmussen, der hilser nye tiltag velkommen.

Tønder vil levere græs til biogas

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce