Tobakskompagni øger resultat takket være cigarer og opkøb


Tobakskompagni øger resultat takket være cigarer og opkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er gået frem for Skandinavisk Tobakskompagni, der har øget omsætningen i andet kvartal.

Scandinavian Tobacco Group (STG) har solgt flere håndrullede cigarer og nydt godt af sit seneste opkøb. Det har bidraget til stigninger på både top- og bundlinje i andet kvartal for tobaksselskabet.

Omsætningen sluttede i andet kvartal på 1780 millioner kroner, hvilket var højere end de 1673 millioner kroner, som udgjorde toplinjen i samme kvartal sidste år.

Foruden bidraget fra den opkøbte virksomhed Thompson Cigars har salgsvæksten været begunstiget af et stigende salg i kategorierne "håndrullede cigarer" og "øvrige", mens kategorierne "maskinfremstillede cigarer", "pibetobak" og "finskåren tobak" alle oplevede et fald i omsætningen.

- Vi leverede et tilfredsstillende resultat for andet kvartal 2018, siger Niels Frederiksen, administrerende direktør i STG, i en kommentar til regnskabet.

- I vores største kategori - håndrullede cigarer - fortsatte vi med at levere pæne vækstrater. Jeg er især tilfreds med, at integrationen af Thompson Cigars forløber planmæssigt, og at vi har været i stand til at skabe solid salgsvækst i Thompson Cigars i det første hele kvartal efter overtagelsen.

- Desuden viser øvrige-kategorien fortsat gode takter, mens vi i maskinfremstillede cigarer stadig oplever faldende volumen som følge af de nye afgiftsstrukturer i Frankrig, lyder det fra STG-topchefen.

På indtjeningssiden kan STG fremvise et driftsresultat (EBITDA) på 335 millioner kroner mod 315 millioner kroner i det tilsvarende kvartal sidste år.

Forbedringen hænger ifølge selskabet sammen med lavere engangsomkostninger, men let forøgede rapporterede driftsomkostninger - blandt andet som følge af opkøbet af Thompson Cigars.

Bundlinjen er for andet kvartal endt på 205 millioner kroner, efter at den i samme kvartal sidste år udgjorde 166 millioner kroner.

Tobakskompagni øger resultat takket være cigarer og opkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce