Netværket hjalp i forbindelse med konkurs


Netværket hjalp i forbindelse med konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sydfynske chokoladevirksomhed Konnerup & Co blev knockoutet og gik konkurs, da virksomhedens finansielle bagmand trak sig. Men så trådte Henrik Konnerup og hans netværk i karakter.

En konkurs er aldrig en sjov løsning på en virksomheds problemer. Men en konkursbegæring var den eneste udvej for chokoladefirmaet Konnerup og Co fra Vester Åby på Sydfyn, da det i foråret stod klart, at et 10 år langt samarbejde mellem chocolatier Henrik Konnerup og hans mangeårige finansielle partner ikke kunne fortsætte. Med et firma med en negativ egenkapital og uden en pengemand i ryggen kunne virksomheden med 10-12 ansatte ikke fortsætte.

I første omgang var det livsdrømmen, der brast for Henrik Konnerup. Men da han fremlagde sin situation for en række mennesker i sit netværk, tegnede sig pludselig nye muligheder. Løsningen blev, at den lokale erhvervsmand Ole Billum købte aktiviteterne ud af konkursboet. Henrik Konnerup måtte opgive ejerskabet men kunne fortsætte med det, han elsker allermest, nemlig at lave chokolader af høj kvalitet.

 

 

 

1
Henrik Konnerup ejer ikke længere den sydfynske chokoladefabrik. Men ved sit netværks hjælp klarede han sig gennem en økonomisk krise og så stadig i spidsen for virksomheden - bare ikke som ejer. Arkivfoto

I dag er Henrik Konnerup ikke i tvivl om, at der er hold i det gamle ord om, at med ærlighed kommer man længst.

- Jeg besluttede fra start at være helt ærlig omkring min situation. Lagde det hele usminket frem for de folk, jeg søgte hjælp hos. Man kan godt have en tendens til at udelade nogle ting, som man måske ikke er så fandens stolt af, men altså - vi laver allesammen fejl, og du er nødt til at tone rent flag både over dig selv, din bank og dine rådgivere. Så ærlighed er enormt vigtigt, for så kan man komme i gang på den rigtige måde, og man får det faktisk godt af at være helt ærlig omkring sin situation.

2

Brug netværket, lyder et andet godt råd fra Henrik Konnerup.

- Det gælder både om at finde nogen, der er i ens branche men også nogen, der ikke er. Jeg lagde det helt åbent frem - det her er min situation, jeg er ikke ude på at låne penge, men hvad skal jeg stille op? Så får man rigtigt mange forskellige bud på det, og i dag er jeg meget beæret og også stolt over, hvor mange, der slap, hvad de havde i hænderne for at hjælpe. En masse forskellige nuancer kom der frem, og så må så selv tage sin beslutning ud fra, hvad man synes er vigtigst. 

3

Konkursen var et nederlag for Henrik Konnerup, og han har trukket på sin familie og gode venner til at bearbejde nederlagsfølelsen. Det gjorde, at han fik det vendt til, at det ikke kun handlede om ham selv og hans præstation.

- Det er vigtigt ikke at tage det personligt, for der er jo mange ting, der spiller sammen, for at man havner, hvor man gør.  Man må bare acceptere, at man ikke altid kan styre tingene selv. Det kræver enormt meget bearbejdelse at nå dertil - men man får altså ikke en skid ud af at tage det personligt. 

Netværket hjalp i forbindelse med konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce