Exit Zone havde ingen nødudgang

Der er nu ni medarbejdere i virksomheden Exit Zone i Hammelev. Det er medregnet de tre ejere. Foto: Exit Zone

Exit Zone havde ingen nødudgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det går strygende på et udpræget nich-marked for skiltning til nødudgange for virksomhedene Exit Zone.

Virksomheden Exit Zone i Hammelev ved Haderslev leverer de grønne lysskilte, som vi alle kender fra hoteller, sygehuse, plejehjem, haller og biografer. Skiltene skal lede folk den rigtige vej ud i tilfælde af brand eller evakuering. Løsningerne er i dag så avancerede, at de grønne lysskilte, via centrale computeranlæg, selv sender sms eller mails, når et exit-skilt går ud et sted i en stor bygning. Skiltene er i dag avanceret teknologi, der også kan vise folk, hvilken vej de skal gå ud af en stor bygning for at undgå at gå i retning af en brand i bygningen.

Exit Zone oplever i dag stor succes på dette nichemarked og leverer et pænt overskud, som ejerne - Jan Juhler, Anders Kvistborg og Søren Petersen - og deres seks ansatte også kan få en ordentlig løn ud af.

Men firmaet blev startet, netop som finanskrisen bragede løs. De havde mistet deres arbejde i et tilsvarende firma, og derfor havde de ingen anden udvej: Etableringen af virksomheden Exit Zone skulle lykkes.

1. Mindset: Det var jo samtidig med, at finanskrisen bragede af sted. Men vi havde på intet tidspunkt nogen plan B eller en udvej. Vi havde et motto: "Fiasko er ikke en mulighed", fortæller Anders Kvistborg.

2. Risiko: Man gambler jo på mange måder med hele sin families økonomi, når man er iværsætter. Men vi havde intet at starte på. Man er nødt til at have et startgrundlag med hjemmeside og kataloger for at kunne gå ud og finde leverandører til at lave skilte og alt det andet udstyr - for at virke seriøse.

3. Udholdenhed: Der var rigtig mange timer i det. Vi skulle ud og fortælle, hvorfor installatørerne kunne få bedre tekniske systemer, bedre kvalitet. Men de første to år tjente vi intet til os selv. Men vi havde en klar plan, som vi fortsatte med at følge, siger Jan Juhler.

4. Kend dig selv: Vi satte os ned sammen med forskellige producenter og fandt ud af, hvor Exit Zone kunne adskille sig fra andre lignende virksomheder i Danmark. Så begyndte resultaterne at komme. Så kom den første ansatte til i dag i alt ni ansatte.

5. Kundepleje: Vores tilgang er meget jysk. Hvis der opstår tvivl og fejl, tager vi os af det. Man skal kunne stole på os. Vi er ikke de billigste, men vi mener, at vi har den bedste service og kvalitet, siger Anders Kvistborg.

6. Nøglemedarbejdere: Vi har fået de helt rigtige ansatte, som passer ind. Uden dem ville vi slet ikke være den virksomhed, vi er. Vi betragter os egentlig som kolleger, så vi kalder os heller ikke direktører, siger Jan Juhler.

Exit Zone havde ingen nødudgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce