8 indgreb, der har reddet Jensens Bøfhus


8 indgreb, der har reddet Jensens Bøfhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I oktober 2017 tog bank og andre långivere reelt magten over det kriseramte Jensens Bøfhus og satte stifteren ud på et sidespor. Siden er der sket voldsomme forandringer i kæden - her er de syv største.

1. Lukning af restauranter
Palle Skov Jensen er en stor kunstelsker, og hans restauranter har haft mange kunstværker udstillet. Nu er de solgt eller sat til salg. Arkivfoto.

Antallet af restauranter er nedbragt fra omkring 40 til 32. Ejendomme med restauranter er solgt. Driften i de overlevende restauranter gav sidste år et overskud på 43 millioner kroner.

2. Hovedsædet er solgt

Den tidligere Restaurant Skoven i Fruens Bøge i Odense, der både huser en restaurant og kædens hovedsæde, er solgt til ejendomsselskabet Barfoed Group, og hovedkontorets andel af arealet er formindsket.

3. Jagtejendom er solgt

En stor jagtejendom ved Bogense, der delvist var ejet af Jensens Bøfhus og delvist af Palle Skov Jensen selv, er blevet solgt til et selskab, der blandt andet ejes af Lars Larsen.

4. Kunstværker er solgt

Kædens restauranter og hovedkvarter var præget af mange kunstværker. De fleste af dem er nu solgt eller sat til salg - dog ofte til priser under de bogførte.

5. Menuen er ændret

Efter nogle eksperimenter med menukort og profil har Jensens Bøfhus igen sat gamle elskede kendinge som rejecocktail, frokostbøf, salatbar, soft ice og råstegte kartofler på menuen.

6. Hovedsæde er skåret ned

Antallet af ansatte i hovedkontoret er skåret kraftigt ned, og funktioner er udliciteret til underleverandører. Lukningen af restauranter har også ført til et lavere medarbejdertal.

7. Bankgælden er skåret ned

Banken SEB har givet afkald på en del af det 160 millioner kroner store lån til virksomheden.

8. Ejeren er væk

1. oktober måtte stifter Palle Skov Jensen afhænde sit livsværk til ni fynske forretningsfolk. De var for et år siden trådt til med et lån, der skulle hjælpe virksomheden videre, men det endte med, at de blev ejere.

8 indgreb, der har reddet Jensens Bøfhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce