Unge iværksættere udvikler app der kan redde liv i trafikken

De to unge iværksættere Jessie Chatham Spencer, til venstre, og Casper Højrup Hansen har udviklet en ny app, så man ikke behøver at se på sin telefon, hvis der kommer en besked under eksempelvis bilkørsel. Foto: Jan Kronvold

Unge iværksættere udvikler app der kan redde liv i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To unge iværksættere på 19 og 20 år har udviklet en ny app, der kan øge trafiksikkerheden.

Grindsted: Når der tikker en besked ind på mobilen, bliver de fleste af os nysgerrige og skal lige se, hvad det er.

Det er bare meget farligt at tjekke, når man kører bil - og så er det i øvrigt også ulovligt.

Det har fået to unge iværksættere til at udvikle en ny app - "Notify Me" - som gør, at man slet ikke behøver at have fat i sin smartphone under bilkørslen. Den nye app kan nemlig læse beskederne højt.

Man kan så vælge, hvilke ting man vil have læst op, eksempelvis fra sms eller Messenger og så kan man også selv bestemme, hvorfra man vil have beskederne læst op. For eksempel via telefonens højttaler, et headset eller en Bluetooth enhed. App'en kan også bruges, når man er ude og løbe, cykle, eller foretager sig andre ting, hvor man ikke lige kan tage fat i telefonen.

Det er 20-årige Casper Højrup Hansen og 19-årige Jessie Chatham Spencer, der står bag app'en og de har nu også etableret firmaet CJ Software med henblik på udvikling af flere apps.

App'en ligger passiv og bruger ikke ekstra strøm. Man mærker den faktisk ikke, men den er klar, når der er behov for det eksempelvis under bilkørslen.Casper Højrup Hansen, udvikler
De to unge håber på at udvikle flere apps.
De to unge håber på at udvikle flere apps.

Udviklet apps i seks år

De to iværksættere kender hinanden fra skoletiden på Vestre Skole i Grindsted, og de har siden 2011 udviklet apps sammen til Apple's App Store og Googles Play Store på hobbybasis. Det har taget et halvt år og udvikle app'en "Notify Me", som Jessie Spencer fik idéen til sidste sommer, hvor han arbejdede som post.

- Vi ved, at det er et problem i trafikken, og det har vi prøvet at løse og vi håber, at vi kan være med til at forhindre alvorlige ulykker som resultatet af, at folk tjekker deres mobil, siger Casper Højrup Hansen.

Indtil videre kan app'en kun bruges til Android telefoner, og når man henter den i Google Play Store får man en gratis prøveperiode på 30 dage, hvorefter man køber abonnement.

På længere sigt håber de to unge iværksættere også på, at de måske kan komme til at udvikle apps for andre, og så har de selv idéer til flere forskellige nye app's.

De er nu i fuld gang med at markedsføre deres app og indvil videre har der kun været positiv respons fra brugerne.

Unge iværksættere udvikler app der kan redde liv i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce