Unge både ryger og drikker mindre end før

Onsdag er det sidste skoledag for folkeskolens ældste elever. Traditionen tro kommer de udklædte og feststemte til engen. Her er SSP og frivillige også til stede. Arkivfoto: Andreas Bjerre

Unge både ryger og drikker mindre end før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom skudepisode, røveri og slagsmål indikerer, at Billund Kommune er det vilde vesten, står det helt fornuftigt til med de unges forhold til både hash og alkohol.

Grindsted: Med sidste skoledag lige om hjørnet, en nylig skudepisode og voldsepisode i Grindsted samt et røveri i Billund in mente, kunne man tro, at den var helt galt med kommunens unge. Det er den slet ikke, fastslår Jens Krarup Martinussen, SSP-konsulent i Billund Kommune.

De fleste er fornuftige.

Ungeprofilundersøgelsen fra sidste år viste klare tendenser i den rigtige retning: De unges alkoholforbrug er i løbet af tre år faldet, de begynder at drikke senere, og sammenlignet med landsplan er det færre unge i Billund Kommune, der har prøvet at være fulde.

I forhold til hash viste undersøgelsen, at de unge i Billund Kommune har et mindre forbrug end unge på landsplan. Der svarer til den oplevelse Jens Krarup Martinussen har af, hvor de unge er lige nu.

- Tallene ligger jo halvandet år tilbage, men det svarer til mine formodninger om, hvordan det er nu: Langt størsteparten af de unge har en rigtig fornuftig tilgang til både alkohol og stoffer. Det er de får, der går i en anden retning, og jeg ser ingen tendens til, at det går den forkerte vej, siger han.

Sommer er altid højsæson, hvor der kommer lidt mere fest i gaden. Men overordnet set er der ikke mere af det end før.
Jens Krarup Martinussen, SSP-konsulent
Ungeprofilen
Billund Kommune deltog i slutningen af 2015 i en landsdækkende ungeprofilundersøgelse, som blandt andet viste, at de unges alkoholforbrug var  faldet fra 2012 til 2015.De unge begynder at drikke senere, og sammenlignet med landsgennemsnittet har færre unge i Billund Kommune prøvet at være fulde.

I forhold til hash viste undersøgelsen, at de unge i Billund Kommune har et mindre forbrug end unge på landsplan.
Onsdag er det sidste skoledag. Arkivfoto: Andreas Bjerre
Onsdag er det sidste skoledag. Arkivfoto: Andreas Bjerre
Foto: Foto: Andreas Bjerre

Vent med at begynde

På onsdag er det sidste skoledag for de ældre folkeskoleelever, og for en dels vedkommende vil der blive festet igennem.

- De 15-16-årige har altid festet. Det vigtige er at udsætte debuten så længe som muligt. Det er det, vi arbejder for i SSP, siger Jens Martinussen og glæder sig over, at alkoholdebutalderen blandt Billund Kommunes unge er rykket med et år, så man nu er på linje med landsplan.

Når de 8.-9. klasseseleverne på onsdag indtager engen i Grindsted i farvestrålende udklædningstøj og for nogles vedkommende også med alkohol under armen, er både SSP-konsulenterne og flere frivillige til stede med tilbud om vand, mad og aktiviteter.

- Det er de unges fest. Vi er der bare for at hjælpe og træde til, hvis nogen får problemer, men vi blander os ellers ikke i, hvad de unge laver den dag, siger Jens Krarup Martinussen.

Unge både ryger og drikker mindre end før

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce