Tre rundkørsler i Billund får permanente vejbump

Der kommer til at være permanente vejbump i Billund fremover. Foto: John Randeris

Tre rundkørsler i Billund får permanente vejbump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De tre centrale rundkørsler i Billund får fremover permanente vejbump både ind og ud af rundkørslerne, har byrådet netop besluttet.

Billund: Der kommer snart til at være bump både ind og ud af rundkørslerne i Billund midtby.

Det besluttede byrådet tirsdag aften.

Her gav politikerne grønt lys til en plan for ombygning af tre centrale rundkørsler i midtbyen for at gøre dem mere trafiksikre for især gående og cyklister.

Der er tale om Kastanjerundkørslen, ABC-rundkørslen og rundkørslen syd for Hohenweststedt Allé.

Planen for alle tre rundkørsler er at indsnævre kørebanen i rundkørslen, så bilister bliver nødt til at køre langsommere rundt. Samtidig vil der blive anlagt permanente vejbump både på vej ind og ud af rundkørslerne for at sænke farten yderligere til og fra.

Vejbanen ind og ud af rundkørslerne reduceres ligeså i bredden, så man ikke kan køre uden om bumpene. Pladsen bruges i stedet på at udvide midterhellerne, så gående nemmere kan krydse vejene ad to omgang.

Endelig flyttes cykelstierne helt hen til bilisternes bane. Det kan umiddelbart virke mindre trafiksikkert, end i dag hvor cyklisterne er afskåret fra selve vejen af beplantning, men logikken er, at cyklisterne bliver mere synlige for bilisterne, og at bilisterne bliver mere opmærksomme på deres vigepligt.

Sagen kort
Baggrunden for ombygninger er, at tunnelen under Grindstedvej i Billund blev lukket efter et salg af jorden på Butikstorvet til Kirkbi.De mange bløde trafikanter, som tidligere brugte tunnelen, måtte derfor igennem Kastanjerundkørslen i stedet.

Derfor besluttede byrådet, at der skulle ske noget for at passe på de bløde trafikanter.

Tre forslag var på bordet: At omdanne rundkørslen til trafikkryds. At ombygge rundkørslen. At anlægge en stibro over rundkørslen.

Politikere valgte at ombygge rundkørslen for blandt andet at bevare det gamle kastanjetræ. Samtidig besluttede politikerne i samme ombæring at forbedre de to andre rundkørsler i midtbyen.
Kastanjerundkørslen er et af de steder, hvor der bygges om.
Kastanjerundkørslen er et af de steder, hvor der bygges om.

Formand: Mindre aggressive bump

De midlertidige vejbump i byen har været under kritik fra mange borgere, da de ifølge bilisterne er meget hårde at køre over selv ved meget lave hastigheder.

Selvom der nu kommer vejbump både ind og ud af de tre rundkørsler, mener Per Nyhus (DF), formand for teknik- og miljøudvalget, at det er en bedre løsning.

- De bump, som kommer, er lavet i asfalt, og er slet ikke nær som aggressive, som dem, der ligger der nu, siger Per Nyhus.

To andre ændringer

To andre steder i byen kommer der også til at ske ændringer.

På Kløvervej ved Østerbo er der i øjeblikket et krydsningshelle, som blandt andet bruges af børn fra sydbyen, der skal til Den Internationale Skole. Det ombygges, så det også bliver et bump.

Endelig indsnævres vejen på Vejlevej, hvor der er fodgængerfelt til Den Internationale Skole fra netop Østerbo.

Begge ændringer med formålet at sænke hastigheden ved overgangene.

Tre rundkørsler i Billund får permanente vejbump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce