Styrelse kritiserer Grindsted Sygehus: Dokumentationen er for dårlig

Styrelsen For Patientsikkerhed har udtrykt kritik af Medicinsk Sengeafsnit på Grindsted Sygehus. Der e rfor mange fejl og mangler i journalerne, lyder konklusionen. Arkivfoto: Jan Kronvold

Styrelse kritiserer Grindsted Sygehus: Dokumentationen er for dårlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrelsen For Patientsikkerhed har udtrykt hård kritik af det medicinske sengeafsnit på Grindsted Sygehus. Konklusionen er, at journalføringen har været mangelfuld, og der har været mangel på stabile og sikre arbejdsgange. På sygehuset bliver kritikken taget til efterretning.

Grindsted: Der har været store problemer med korrekt udfyldning af patientjournaler på det medicinske sengeafsnit på Grindsted Sygehus. Det er konklusionen, efter sygehuset har haft besøg af Styrelsen For Patientsikkerhed, som har set nærmere på de interne arbejdsgange.

Styrelsen gennemgik tre journaler, og det viste sig, at den sygeplejefaglige dokumentation i alle tilfælde var mangelfuld, ligesom der bliver rejst adskillige andre kritikpunkter af journalerne. Det er en kritik, der gør indtryk på sygehuset, hvor det dog bliver noteret, at kritikken udelukkende handler om dokumentation.

- Den kritik, vi har fået, går meget på dokumentation og ikke på den faglige håndtering af patienterne. Men det er en kritik, vi tager alvorligt, og vi ser nærmere på, om vores praksis er god nok, siger Torben Knudsen, der er ledende overlæge på Sydvestjysk Sygehus, som Grindsted Sygehus er en del af.

Mindre kritik til øvrige afdelinger
Styrelsen For Patientsikkerhed har i sit besøg på Grindsted Sygehus været omkring flere af sygehusets afdelinger.

Udover Medicinsk Sengeafsnit har der været besøg hos Medicinsk Ambulatorium og Ortopædkirurgisk Sengeafsnit, hvor der blot blev påpeget mindre ting, mens styrelsen på Kirurgisk Ambulatorium ikke fandt anledning til at påpege noget negativt.
Torben Knudsen, som er ledende overlæge på Medicinsk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus, tager kritikken fra Styrelsen For Patientsikkerhed ganske alvorligt. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Torben Knudsen, som er ledende overlæge på Medicinsk Afdeling på Sydvestjysk Sygehus, tager kritikken fra Styrelsen For Patientsikkerhed ganske alvorligt. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Foto: Jørn Deleuran/Foto: Jørn Deleuran

Ingen betydning for patienterne

Den ledende overlæge slår fast, at ingen behøver være spor nervøse for at blive indlagt på Grindsted Sygehus, og han vurderer ikke, at nogen patienter har lagt mærke til de kritisable forhold.

- Kritikken går meget på vurdering af nogle forhold, der står i patientjournalerne. Patienterne har adgang til dem, men det er ikke nødvendigvis praksis, at de ser dem, så det handler mest om interne arbejdsgange. Så det er ikke noget, patienterne har mærket noget til, siger Torben Knudsen og tilføjer, at folk intet har at frygte i forhold til den lægelige standard på sygehuset.

- Det medicinske afsnit i Grindsted er udelukkende betjent af speciallæger, så på læge- og plejesiden er Grindsted rigtig godt betjent. Det er heller ikke de forhold, der er påpeget i kritikken, siger han.

Skal være mere præcis

Med udfordringerne omkring dokumentation kunne man frygte, at læger og sygeplejersker bliver tvunget til at bruge mere tid med at dokumentere diverse ting - og dermed har mindre ting til det patientnære arbejde. Det er dog ikke en frygt, som den ledende overlæge deler.

- Det tager ikke nødvendigvis længere tid at lave præcis og korrekt dokumentation. Det drejer sig ikke nødvendig længden af dokumentationen, men om karakteren af det. Der er nok enkelte områder, hvor vi skal lave mere dokumentation, men det generelle billede er, at det handler om det faktuelle indhold, siger Torben Knudsen og understreger, at en kritik, som den, der er givet, bliver taget alvorligt.

- Når nogen udtrykker kritik, skal vi være ydmyge over for kritikken og vurdere, om vi kan gøre noget ved det, siger han.

Styrelse kritiserer Grindsted Sygehus: Dokumentationen er for dårlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce