Stor interesse for konkursramt landbrug

Den Jyske Sparekasse har allerede modtaget flere henvendelser fra virksomheder, som har vist interesse for at overtage driften af Mortensen Agro A/S. Arkivfoto.

Stor interesse for konkursramt landbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Jyske Sparekasse har allerede modtaget flere henvendelser fra virksomheder, som gerne vil overtage Mortensen Agro A/S på Lundhedevej.

Grindsted: Der vil fortsat blive drevet landbrug fra den store gård på Lundhedevej 25 ved Grindsted, selvom Bernhard Mortensen vil blive erklæret personligt konkurs.

Kurator Torben Korsager Andersen henviser til den største kreditor, som er Den Jyske Sparekasse, for yderligere oplysninger i sagen, og her fortæller administrerende direktør Claus E. Petersen, at der ikke er nogle planer om at lukke landbrugsproduktionen ned.

- En virksomheds værdi er stærkt afhængig af, om virksomheden er i drift, eller om den er lukket ned. Kreditorerne, hvad de kan, for at passe på værdierne, og derfor vil kreditorerne have en interesse i at drive produktionen videre, siger Claus E. Petersen, der ikke kan sige noget om, hvor stort et beløb, der skyldes.

- Der kan jo være kreditorer, hvis eksistens jeg endnu ikke kender, siger han.

Sagen kort
Den Jyske Sparekasse eftergav i 2014 Bernhard Mortensen en gæld på 100 millioner kroner og lod ham fortsætte som leder af det store svinebrug Mortensen Agro, der har cirka 20 ansatte.I januar blev Bernhard Mortensen dog afsat som direktør i bedriften, da sparekassen vurderede, at der var behov for en ny ledelse.Fredag begærede Bernhard Mortensen sig selv personlig konkurs.

Stor interesse for ejendommen

Bernhard Mortensen begærede i sidste uge sig selv personligt konkurs, og blandt de aktiver, som nu vil blive forsøgt afhændet, er ifølge Claus E. Petersen landbrugsvirksomheden Mortensen Agro A/S. En virksomhed, der allerede er blevet vist interesse for.

- Der er en række virksomheder, herunder nogle store landbrugsvirksomheder, som helt uopfordret har ringet til mig og spurgt, om de kan få lov til at komme i betragtning, hvis ejendommen på et tidspunkt kommer til salg. Det vidner om en stor interesse, siger Claus E. Petersen.

For tre år siden eftergav Den Jyske Sparekasse 100 millioner kroner på gælden i Bernhard Mortensens selskab. Det var altså ikke nok til at vende skuden, men alligevel mener sparekassedirektøren ikke, at der var tale om en fejl.

- Hvis man havde opretholdt gælden, var det måske bare nu, det beløb skulle have været afskrevet. Hvis man ikke kunne få de penge for et eller to år siden, ville man nok heller ikke kunne få dem i dag, siger Claus E. Petersen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Bernhard Mortensen.

Stor interesse for konkursramt landbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce