Sparekassedirektør fyrer svineavler: Vi tror, det er bedre med en ny ledelse

Bernhard Mortensen er ikke længere leder af sit store svinebrug.
Foto: Arkiv: Joan Karlsen

Sparekassedirektør fyrer svineavler: Vi tror, det er bedre med en ny ledelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag blev svineavler Bernhard Mortensen fyret som leder af sin egen bedrift. Den Jyske Sparekasse , der for to år siden eftergav ham gæld på 100 mio. kroner, mener, der er brug for en ny ledelse.

GRINDSTED: Den Jyske Sparekasse har mistet troen på, at Bernhard Mortensen var den rigtige til at føre sit store svinebrug videre. Det er baggrunden for, at sparekassen onsdag satte Bernhard Mortensen fra bestillingen.

Det konkrete forløb er sparekassedirektør Claus E. Petersen fåmælt omkring:

- Vi forsøger at varetage vores økonomiske interesser bedst muligt, og der er vi kommet til et sted, hvor vi tror, at det er bedre med en ny mand, siger han.

Kort før jul sagde Claus E. Petersen ellers det modsatte i forbindelse med en serie om konkurser i landbruget til JydskeVestkysten. Her pointerede han, at sparekassen oftest vælger at overtage et konkursramt landbrug og ansætte landmanden til at passe bedriften.

- Både økonomisk og menneskeligt har det vist sig at være det bedste. Man har flere eksempler på, at de produktionsmæssige resultater stiger. Det siger noget om det fuldkommen umenneskelige pres, landmanden har været under. Nu kan han koncentrere sig om at passe gården. På den måde kommer han også bedre videre, sagde sparekassedirektøren for cirka en måned siden.

- Hvad har forandret sig?

- Det er rigtigt, at det tit er det bedste. Her har vi vurderet, at det vil være det bedste at foretage en udskiftning af ledelsen.

Bernhard Mortensen er ifølge Den Jyske Sparekasse ikke længere på gården. Om han fortsat bebor sit store hus på Lundhedevej, ønsker Claus E. Petersen ikke at svare på. Han pointerer blot, at sparekassen respekterer de aftaler, der i sin tid blev indgået med Bernhard Mortensen.

- Vi lever naturligvis op til de aftaler, der har været. Vi respekterer de kontraktlige aftaler omkring økonomi og andre ting, siger han.

Bernhard Mortensen fik i 2015 eftergivet gæld på 100 millioner kroner og fortsatte som leder af bedriften. Det skete ifølge sparekassen for, at kreditorerne kunne gøre sig håb om at få en del af pengene tilbage, hvis der blev rettet op på gårdens økonomi. Det er der ifølge sparekassen fortsat udsigt til, at de vil få.

- Det, man kan realisere i et effektivt svinebrug, ser ganske positivt ud. Kreditorerne behøver ikke at fortvivle. Tværtimod, siger Claus E. Petersen.

Fakta
Sagen kort

Den Jyske Sparekasse eftergav i 2014 Bernhard Mortensen en gæld på 100 millioner kroner og lod ham fortsætte som leder af det store svinebrug, der har cirka 20 ansatte.

  • Produktionen fortsætter.


  • Onsdag blev en ny ledelse registreret hos Erhvervs- og selskabsstyrelsen.


Sparekassedirektør fyrer svineavler: Vi tror, det er bedre med en ny ledelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce