Socialdemokratiet kritiserer Løkke-besøg i Grindsted: - Det er et rent Venstre-stunt

Troels Ravn og Jørn Lehmann Petersen, begge fra Socialdemokratiet, er begge undrende over, at regionen ikke var tilstede ved dagens besøg i Grindsted. Arkivfoto

Socialdemokratiet kritiserer Løkke-besøg i Grindsted: - Det er et rent Venstre-stunt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet på både Christiansborg og i Region Syddanmark undrer sig meget over, at regionens fagfolk ikke var inviteret med til Lars Løkke Rasmussens besøg i Grindsted. Derfor fik besøget karakter af PR-stunt, mener partiet.

Grindsted: Der er ikke mange rosende ord at finde hos Socialdemokratiet oven på statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) besøg i Grindsted.

Årsagen er, at der ved besøget ikke var en eneste person med fra Region Syddanmark, som i dag har ansvaret for forureningen. Regionen var ellers repræsenteret ved besøgene fra miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), som begge besøgte byen i 2018.

- Det er os, der sidder inde med viden om forureningen, og derfor synes jeg, det er underligt, at Lars Løkke tager ud og kigger på det her med Billund Kommune. Kommunen er dygtig nok, men det er ikke deres ansvarsområde. Det er os, der sidder med den seneste viden om forureningen og omkostningerne ved en oprydning, siger Jørn Lehmann Petersen (S), som er formand for miljøudvalget i Region Syddanmark.

Lokalvalgt MF'er fra Billund-Vejen-kredsen Troels Ravn (S) er endnu mere harsk i kritikken.

- Det er topmålet af arrogance, når ingen fra regionen er med. Kommunen har vel været medspiller på det seneste, men ellers har de ikke været fremme i skoene på sagen. Det er regionen, der virkelig har trukket et læs. Det står som et rent Venstre-stunt, hvor Lars Løkke er på charmeoffensiv i en alvorlig sag, som regeringen ellers har glimret ved sit fravær i, siger politikeren.

Borgmester: En anden slags besøg

Hos statsministerens presserådgiver forlyder det, at man har henvendt sig til Billund Kommune, som har stået for at arrangere besøget. På kritikken svarer borgmester Ib Kristensen (V) i Billund Kommune, at regionens hjælp ikke var nødvendig til dagens besøg.

- Miljøministeren og sundhedsministerens besøg var af mere faglig karakter, men det var anderledes med statsministerens besøg. Det handlede mere om at give udtryk for byens og borgernes bekymring. Det kunne vi godt klare selv, og derfor havde vi ikke brug for regionens ekspertise, siger Ib Kristensen.

Socialdemokratiet kritiserer Løkke-besøg i Grindsted: - Det er et rent Venstre-stunt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce