Skolesag ser ud til at ende med sammenlægning

Stenderup Skole.
Foto: John Randeris

Skolesag ser ud til at ende med sammenlægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt tyder på, at der i byrådet er flertal for, at den lille Stenderup Skole bliver lagt sammen med den store Søndre Skole.

STENDERUP-KROGAGER: Alt tyder på, at Stenderup Skole bliver lagt sammen med Søndre Skole. En rundringning til byrådet viser, at forvaltningens forslag om at lægge Søndre og Stenderup sammen vil blive vedtaget med stemmerne 16-9. Det viser en rundringning til byrådsmedlemmerne.

Følgende vil stemme for en sammenlægning: Alle syv socialdemokrater og Venstremedlemmerne Ib Kristensen, Klara Lyskjær Noer, Lars Thomsen, Ivar Nørlund og Robert Terkelsen. Uffe Schmidt, Jørn Poulsen, Anette Lundgaard og Ruth Lauridsen vil først ved byrådsmødet give deres holdning til kende, men JV erfarer, at der er meget lille sandsynlighed for, at de vil stemme imod forslaget.

Imod sammenlægningen stemmer fra Venstre Lars Hansen, Kenneth Storbank, Ulrich Christensen og Kristian Nørgaard Nielsen, Ole Marcussen (Borgerlisten), Allan Munk Nielsen og Kim Gosvig Hansen fra De Konservative samt fra Dansk Folkeparti Per Nyhus og Bjarne F. Jensen.

Ro eller uro

- Vi lukke ikke skolen. Forvaltningens forslag er det, der giver mest ro om skolen. Det er det bedste for Stenderup. Ellers vil der være uro igen om to eller tre år, siger gruppeformand Robert Terkelsen (V).

Bjarne F. Jensen (DF) mener modsat, at den lille skole skal have en chance til - som selvstændig skole:

- Det er en velfungerende skole med en entusiastisk ledelse. Vi har givet et løfte om, at vi ikke lukker noget, der har en faglig kvalitet. Det står vi ved, siger han.

Fakta
Sagen kort

Forslaget om at lægge Stenderup Skole sammen med Søndre Skole blev stemt ned i børne- og kulturudvalget med stemmerne 3-2. Kris Skriver, som stemte for, benyttede sig af sin ret til at få sagen afgjort i byrådssalen.

  • Det sker den 20. september.


  • Stenderup-Krogager møder op og protesterer mod det, man opfatter som en lukning af skolen.


Skolesag ser ud til at ende med sammenlægning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce