Selvstændig frifundet for tiltale om momsfusk

Selvstændig fra Billund er blevet frifundet for tiltale om momsfuskeri.

Selvstændig frifundet for tiltale om momsfusk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To retsinstanser har nu slået fast, at en 61-årig selvstændig fra Billund ikke har begået noget ulovligt i forbindelse med sin virksomheds momsafregning.

Billund: En selvstændig erhvervsdrivende fra Billund har nu to retsinstansers ord for, at han ikke bevidst har forsøgt at snyde det offentlige for penge i forbindelse med aflæggelse af regnskaber.

Den 61-årige selvstændige afleverede for cirka 10 år siden et regnskab, hvor der ikke var afregnet korrekt moms til Skat. Det bemærkede en ny revisor imidlertid, og i de efterfølgende år blev der derfor betalt den moms, som virksomheden skyldte til det offentlige.

Roderiet i momsregnskaberne var dog nok til, at politiet valgte at tiltale den 61-årige selvstændige for fusk. Anklagemyndigheden gik efter at få den 61-årige mand idømt et års betinget fængsel samt en bøde på 800.000 kroner, men den var retten ikke med på.

Frifundet

Både byretten og landsretten har vurderet, at den 61-årige mand ikke har handlet forsætligt eller groft uagtsomt. Til gengæld havde han sammen med sin nye revisor sørget for selv at anmelde den manglende momsindbetaling til Skat, og to måneder efter, at Skat var kommet med en afgørelse, var beløbet blevet indfriet.

Derfor valgte Retten i Kolding i september sidste år at frifinde den 61-årige. Den dom var anklagemyndigheden dog ikke enig i, og sagen blev derfor anket til Vestre Landsret, som i sidste uge nåede frem til præcis den samme konklusion: Den 61-årige selvstændige har ikke gjort noget strafbart og er derfor blevet frifundet.

Selvstændig frifundet for tiltale om momsfusk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce