SF arrangerer borgermøde om forurening

SF mener, at forureningen i Grindsted skal ordnes én gang for alle. Partiet arrangerer nu et borgermøde, hvor emnet vil blive debatteret. Foto: Andreas Bjerre.

SF arrangerer borgermøde om forurening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Eksperter og beslutningstagere vil være i panelet, når SF den 15. marts arrangerer et borgermøde vedrørende forureningen i Grindsted.

Grindsted: Forureningen efter Grindstedværket kommer nu til at danne grundlag for et borgermøde. Det er SF, som torsdag den 15. marts arrangerer et borgermøde, hvor der vil blive sat fokus på emnet.

Partiets formand, Pia Olsen Dyhr, vil selv deltage som oplægsholder og paneldeltager, og hun vil slå på tromme for, at der øjeblikket bliver afsat offentlige midler til at få gjort noget ved forureningen.

- SF har foreslået, at der oprettes en renjordsfond på en milliard, der blandt andet kan bruges til at rense jorden efter Grindstedværket én gang for alle. Men regeringen vil vente til 2019 med at begynde snakken om, hvad vi kan gøre, siger Pia Olsen Dyhr ifølge en pressemeddelelse.

Borgermødet
Borgermødet, som SF arrangerer, og som skal handle om forureningen i Grindsted, finder sted torsdag den 15. marts mellem klokken 16 og 17.30.

Partiets formand, Pia Olsen Dyhr, vil selv holde oplæg og være i panelet, som desuden vil bestå af forskere, fagfolk og beslutningstagere på området.

SF: Uansvarligt at vente

Diverse forskere, fagfolk og politikere vil blive inviteret til at komme med oplæg og blive en del af det panel, som skal debattere om emnet. Arrangørernes holdning er klar: Der skal gøres noget ved forureningen, og det skal hellere ske i dag end i morgen.

- I SF mener vi, at det er uansvarligt at vente. Vi har allerede ventet alt for længe. På borgermødet håber vi at få svar på, hvad der er akut behov for af hensyn til borgernes helbred og af hensyn til miljøet. Det vil vi gå til de andre partier med for at foreslå, at vi handler hurtigst muligt, siger Pia Olsen Dyhr.

Kan vi regne med regionen?

I sidste uge kom det frem, at forskere fra Danmarks Tekniske Universitet har fundet ud af, at 100 kilo kræftfremkaldende vinylklorid hvert år siver ud i Grindsted Å fra giftdepoter fra Grindstedværket. Selvom professor Anders Baun i dagens udgave af JydskeVestkysten maner til besindighed og siger, at mennesker ikke bør frygte forureningen, er der også fra SF's lokale afdeling ønske om at få orden i tingene.

- Vi vil have svar på, om vi kan regne med regionen, når den lover os, at den har styr på det, og om der er håb for, at jorden kan blive renset i en nær fremtid, siger Susanne Mathiesen fra SF Billund.

Hun har stiftet Facebook-gruppen "Ryd op efter Grindstedværket", hvor emnet bliver debatteret.

SF arrangerer borgermøde om forurening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce