Radikale: Forslag om lukkedage giver intet spillerum til forældre

Ulrich Kristensen fra De Radikale kan ikke se meningen med at give forældrebestyrelserne i børnehaverne mulighed for at placere lukkedagene, hvis kommunen samtidig sætter et meget restriktivt krav på fremmødet. Arkivfoto: Joan Karlsen

Radikale: Forslag om lukkedage giver intet spillerum til forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når forældrebestyrelserne i børnehaver kun kan vælge at holde lukkedage, når 90 procent af børnene er væk, kommer det aldrig til at ske, mener Ulrich Kristensen (RV). Han kritiserer det nye forslag om lukkedage i daginstitutionerne for at ramme

Billund Kommune: Forældre får reelt ingen medindflydelse på placeringen af lukkedage i børnehaver, selvom Billund Kommune sælger budskabet om et nyt forslag sådan.

Det mener De Radikales byrådsmedlem Ulrich Kristensen.

Forslaget lægger op til, at det fremover er forældrebestyrelserne i børnehaverne, som kan placere lukkedage. Politikerne stiller dog samtidig et krav om, at man kun må holde en lukkedag, hvis der kun er 10 procent eller mindre af børnene, som er tilmeldt pasning den enkelte dag. I dag kan der gives tilladelse til en lukkedag, selvom op til 25 procent af børnene har behov for pasning. 

Det nye forslag indskrænker forældrenes valgfrihed så meget, at de ikke får ret meget medbestemmelse, mener Ulrich Kristensen.

- De 10 procent gør, at jeg har svært ved at se, at der nogensinde kommer en lukkedag. Man giver ikke ret meget spillerum til forældrene, siger han.

Lukkedage
Der er fra lovens side krav om et kriterie for det, man kalder "lavt fremmøde".I Billund Kommune er det gældende kriterie for lavt fremmøde 25 procent. Det betyder, at hvis antallet af børn, der har brug for pasning, i de enkelte daginstitutioner overstiger 25 procent, skal den pågældende daginstitution holde åbent som normalt.

Det er helt op til byrådet, hvad procenten skal være, ligesom byrådet også kan vælge forskellige forskellige kriterier for forskellige insitutioner.

Allerede udfordret på normeringen

At tvinge børnehaver til at holde åbent kun for få børn er ikke den klogeste måde at bruge pengene på, mener Ulrich Kristensen, som foreslår at lade ændringen udgå: 

- Vi er udfordret på normeringen, og hvis vi som forældre ikke passer lidt på de skæve dage, får institutionerne det ikke nemmere, siger Ulrich Kristensen, som derfor ikke har tænkt sig at stemme for forslaget i sin nuværende form, når det tirsdag skal op i byrådet.

Bedre match

Netop de økonomiske konsekvenser i det nye forslag er også det, som forældrebestyrelsen i Børne- og Ungeuniverset Hejnsvig udtrykker bekymring for i et høringssvar.

Her foreslår man at sætte kriteriet for lavt fremmøde højere end 10 procent i de små institutioner.

- 10 procent i vores børnehave svarer til fem-seks børn. Ud fra et økonomisk perspektiv ville et højere kriterie betyde, at der ville være et bedre match mellem vores personaleforbrug og de børn, der er i institutionen den dag, siger Steen Møller, ledelsesrepræsentant i fællesbestyrelsen.

Radikale: Forslag om lukkedage giver intet spillerum til forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce