Politikere vil undgå æ, ø og å i vejnavne

Foto: René Lind Gammelmark

Politikere vil undgå æ, ø og å i vejnavne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svære navne: Vejnavnene i Billunds nye udstykninger skal leve op til Billunds ambition om at være Børnenes Hovedstad

BILLUND: Snørebåndet, Blokfløjten, Rokketanden og Gemmestedet.

Det var blandt de nye vejnavne, som forvaltningen havde foreslået til det nye boligkvarter i den sydlige del af Billund.

Der er enighed om, at de nye vejnavne skal signalere, at Billund ønsker at være en by i børnehøjde, men alligevel valgte politikerne i teknik- og miljøudvalget at vende tommelfingeren nedad til de foreslåede vejnavne.

Det er blandt andet med tanke på, at Billund i høj grad er blevet en international by, at for eksempel Snørebåndet kan være uheldigt.

- Vi har diskuteret, hvordan det ville lyde på engelsk, og det endte med at blive det springende punkt, siger Per Nyhus (DF), formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Samme tema

Politikerne har derfor bedt forvaltningen om nogle nye forslag, og her ser Per Nyhus gerne, at der ikke bliver brugt æ, ø eller å.

Det er dog ikke noget kardinalpunkt for ham.

- Hvis det ikke kan lade sig gøre, så kan det ikke lade sig gøre, og så er det ikke noget, jeg vil lægge mig fladt ned over. Men jeg ser det gerne, siger Per Nyhus.

En anden grund til, at de foreslåede vejnavne ikke blev godkendt er, at politikerne ønsker nogle navne, som giver kvarteret et tema. De foreslåede navne var ganske enkelt for forskellige.

- Hvis temaet er legeredskaber, kan det være det tema, man kører igennem i hele den udstykning, så man ikke blander legeredskaber og eventyrnavne sammen, siger Per Nyhus.

Fakta
Gadenavne til børn

For at leve op til ambitionen om at være Børnenes Hovedstad har vejnavnene i en af Billunds nye udstykninger allerede for flere år siden fået "barnlige" vejnavne; Snurretoppen, Hinkestenen, Tinsoldaten, Hønseringen, Bolden og Tøndebåndet.

I den nye udstykningen var forslagene Gemmestedet, Hemmeligheden, Hulen, Vippen, Snørebåndet, Blokfløjten og Rokketanden.

Politikere vil undgå æ, ø og å i vejnavne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce