Politikere vil følge anketal tættere

Der er fejl i mere end halvdelen af de sager, Ankestyrelsen får til behandling fra Billund Kommune. Forvaltningen er i gang med at rette op på det, og politikerne vil følge udviklingen tæt. Arkivfoto

Politikere vil følge anketal tættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det går den rigtige vej med antallet af omgjorte ankesager i Billund Kommune. Unge- og kulturudvalget er dog ikke tilfreds og vil følge udviklingen tæt.

Billund Kommune: Det kan, som tidligere nævnt, godt betale sig at klage over afgørelser på det sociale område, hvis man er borger i Billund Kommune. Det fremgår af nye tal fra Ankestyrelsen, som sender mere end halvdelen af klagerne tilbage til fornyet behandling i kommunen.

På landsplan er den såkaldte omgørelsesprocent 38 procent for hele socialområdet, 21 procent for særlige bestemmelser for voksensocialområdet og 52 procent for børnehandicapområdet. For Billund Kommune var omgørelsesprocenten i 2017 53 procent for det samlede socialområde, 50 procent for særlige bestemmelser på voksensocialområdet og 75 procent for børnehandicapområdet.

Det er tal, som man ikke er stolte af i unge- og kulturudvalget:

- Vi er meget opmærksomme på, at det på ingen måde er tilfredsstillende og vil derfor også følge udviklingen tæt. Vi ser heldigvis allerede nu en forbedring af tallene, hvilket bekræfter os i, at de tiltag, der er blevet gjort, har den tilsigtede effekt. Men vi må også hele tiden være opmærksomme på, om vi kan gøre yderligere, siger formand Stephanie Storbank (V)

Vi er ikke stolte over det Danmarkskort, men tror på, at det vil se anderledes ud næste gang.
Arne V. Thomsen (S)

Hvert halve år

Politikerne vil derfor fremover nærlæse tallene hvert halve år frem for kun en gang om året som nu.

- Vi vil følge bedre med, så vi kan holde øje med, om det går den rigtige vej. Vi har ikke det samlede billede af 2018 endnu, men kan allerede se, at der er fremgang i de første tre kvartaler, siger næstformand Arne V. Thomsen (S).

Han pointerer, at tallene ikke viser, at der er fejl i mere end halvdelen af alle afgørelser, der bliver truffet i kommunen. Tallene drejer sig om de sager, der er anket til Ankestyrelsen, og det er blandt dem, kommunen bliver bedt om at tage sagen op igen, skaffe flere oplysninger eller decideret får at vide, at en afgørelse skal være anderledes.

Forvaltningen har allerede iværksat en række nye procedurer for at styrke en tidlig indsats især blandt handicappede børn.

- Vi er sådan set trygge ved det, som forvaltningen har sat i gang. Det går den rigtige vej, siger Arne V. Thomsen.

Politikere vil følge anketal tættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce