Penge til Grindstedforurening får blandet modtagelse i Grindsted

Susanne Mathiesen, talskvinde for borgergruppen Ryd op efter Grindstedværket, mener ikke, der er noget at råbe hurra for i den nye aftale. Arkivfoto: Martin Ravn

Penge til Grindstedforurening får blandet modtagelse i Grindsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den ene er glad, den anden ked. Regeringens aftale med DF om at sætte penge af til Grindstedforureningen glæder borgmester, mens borgergruppetalskvinde er stærkt kritisk.

Grindsted: 25 millioner kroner til Grindsted her og nu, og 50 millioner kroner frem mod år 2030. Det er det konkrete resultat af den aftale, som regeringen og Dansk Folkeparti indgik søndag aften om, hvordan man fremover tager hånd om forureningen. Ifølge aftalen vil man allerede i år og næste år bruge 50 millioner kroner til oprydningen efter Grindstedværket - i selve Grindsted by og i Kærgård Klitplantage, altså 25 millioner kroner til forureningen i byen.

Det er dog ikke en aftale, Susanne Mathiesen, talskvinde for borgergruppen "Ryd op efter Grindstedværket", giver ret meget for.

- At rydde op efter Grindstedforureningen er estimeret til alene at koste 600 millioner kroner, så det her er ikke noget, vi behøver at juble over. Den her aftale kommer på ingen måde Grindsted til gode. Det er vi enige om i borgergruppen. Den betyder tværtimod, at hele sagen trækkes i langdrag, siger hun.

Susanne Mathiesen er desuden kritisk overfor beslutningen om at lade opgaven med oprensning af forurening gå fra regionerne til staten. Det sker som følge af beslutningen om at nedlægge regionerne fra 2021.

- Der er masser af viden, der går tabt. Jeg tror ikke på, at det bliver særlig godt for Grindsted, at der sidder én mand ovre i Miljøstyrelsen med fem medarbejdere under sig, som skal fordele de penge, man har til rådighed mellem de store forureningssager, siger hun.

Det her er matadorpenge, ikke rigtige penge. Det er penge, man tror, man kan skaffe ved at effektivisere.
Susanne Mathiesen

Glad borgmester

På borgmesterkontoret er stemningen anderledes god:

- Jeg er en glad mand i dag. Jeg synes, det er dejligt, at der er kommet så meget fokus på Grindstedforureningen, at der nu også er sat penge af. Så kan man diskutere, om det er for meget eller lidt, men på nuværende tidspunkt er der ingen, der ved, hvad der skal foregå, og der er ingen, der ved, hvad det koster - andet end at det nok er et trecifret millionbeløb. Så jeg kan kun være tilfreds med, at der er kommet det fokus på hele forureningen, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Penge til Grindstedforurening får blandet modtagelse i Grindsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce