Over 100 mål på skoleområdet: Antropolog og forfatter opfordrer til at give lærerne fred

Skolerne i Billund Kommune skal have kogt over 100 mål ned til fire overordnede temaer. Arkivfoto

Over 100 mål på skoleområdet: Antropolog og forfatter opfordrer til at give lærerne fred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100 målsætninger er alt for uoverskuelige - og derfor skal de koges ned til fire, har børneudvalget besluttet.

Billund Kommune: 100 målsætninger indenfor skoleområdet skal skæres ned til fire indsatsområder. Det har Billund Kommune besluttet.

En skolepolitik, en digital strategi, en strategi for inkluderende fællesskaber, en integrationsstrategi, arbejdet med skolereform, åben skole, program for læringsledelse og initiativer til realisering af ambitionerne om Børnenes Hovedstad er blandt de emner, som nu vil blive kogt ned til fire foreløbige arbejdsområder: At øge elevernes trivsel, at øge elevernes faglige udvikling, at styrke arbejdet med læring gennem leg og udvikling af kreativitet og skolen som fællesskab - øget inddragelse af elever og forældre.

- Det er en uoverskuelig opgave for hver skole at skulle evaluere systematisk på over 100 mål, siger formand for børnudvalget, Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup (S), der lover, at der vil komme mere konkret information på området senere.

Kommunen har entreret med firmaet Oxford Research, der skal "styrke evalueringsindsatsen på et overordnet niveau".

Oxford Research
Processen strækker sig over et år, og vil blive gentaget årligt, over fire år. Det første år er der en opstartsfase, som går ud på at færdiggøre designet og klæde skolekonsulenterne godt på til at understøtte arbejdet. Derefter samles data ind. Oxford Research vil have fokus på at samle kvalitativ data ind i form af interviews med de forskellige aktører. Denne data sammenholdes med den øvrige data, som indsamles i andre sammenhænge, og der laves en samlet afrapportering. I denne fase vil Oxford Research facilitere kommunens og skolernes opfølgning på strategierne og målsætningerne og den efterfølgende revision. Året efter indsamles data ind igen på samme måde.Uddrag fra dagsordenen, Børneudvalget, om processen med Oxford Research

Mål for måls skyld

Antropolog og medforfatter til den omdiskuterede bog "Pseudoarbejde - hvordan vi fik travlt med at lave ingenting", Dennis Nørmark, roser Billund Kommune for at ville have færre mål.

- Men det hele lyder stadig meget kompliceret. Hvad vil det for eksempel sige at øge elevernes trivsel og faglige udvikling? Det kan man ikke måle på uden en hel del delmål og en masse aktiviteter, konstaterer Dennis Nørmark, der anerkender, at politikerne gerne vil gøre et godt stykke arbejde. Han mener dog, at det ofte ender med en masse mærkværdige processer og målinger.

- De vil vise handlekraft, men faktisk sker der det modsatte. I stedet for kerneopgaverne bliver medarbejderne målt på, om de opfylder de mål, der bliver sat, så lederne, der sætter dem, kan nå deres personlige mål, siger Dennis Nørmark.

Han anbefaler politikerne at sænke ambitionsniveauet og lade folk gøre det arbejde, som de inderst inde brænder for og er ansat til.

Over 100 mål på skoleområdet: Antropolog og forfatter opfordrer til at give lærerne fred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce