Nyvalgt råd har stadig fire ledige pladser

Interessen for kultur- og fritidsrådet har været til at overse. Der er fire ledige pladser. Arkivfoto

Nyvalgt råd har stadig fire ledige pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Interessen for det nye kultur- og fritidsråd er begrænset. Der er fire ledige pladser.

Billund Kommune: Seks er valgt, og fire pladser er endnu ledige. Det er sagen for Billund Kommunes nye kultur- og fritidsråd, der administrerer cirka 2,7 millioner kroner.

Interessen for det nye råd har været til at overse. Det skulle efter planen have 11 medlemmer, men allerede inden første møde er der fire ledige pladser. Tirsdag vil rådet derfor tage stilling til, om man vil gå ud og håndplukke flere medlemmer, eller om der skal være et nyt valg.

Sdr. Omme er med Lise Nielsen og Inge Ib fra henholdsvis LOF og Aktive Kvinders Aftenskole stærkt repræsenteret. Lise Nielsen synes, at det er ærgerligt, at ingen af de store idrætsforeninger er med, men understreger, at ingen kommer til at sidde i rådet og mele deres egen kage.

- Man skal kunne se ud over sin egen næse for at være med sådan et sted. Min erfaring er, at man lytter rigtig meget til de idéer, der kommer fra de andre foreninger, siger Lise Nielsen.

Grethe Hald Højgaard og Ole Velo Jensen er valgt for alle idrætsforeninger. De skal selvfølgelig ikke kun repræsentere Stenderup-Krogager og Vorbasse, men alle.
Udviklingskonsulent Kristina Nøhr Højgaard
De er valgt til Kultur- og fritidsrådet
Idrætsområdet:Ole Velo Jensen fra Vorbasse KFUM Idræt og Grethe Hald Højgaard fra SKIF - Stenderup Krogagers Idrætsforening. Jesper Bech fra Grindsted Familie- og Firmaidræt er valgt som stedfortræder.

Aftenskolerne:

Lise Nielsen fra LOF Sdr. Omme samt Inge Ib fra Aktive Kvinder i Sdr. Ommes Aftenskole.

Idébetonet forening:

Hanne Lorenz fra De grønne pigespejdere. Her er der plads til en mere.

Uorganiseret:

Stig Løppenthin Møller

Udpeget af byrådet: Mogens Jørgensen (DF)

Andre foreninger: Her er en ledig plads.

Kulturområdet: Her er to ledige pladser

Coding Pirates og Det tamilske samordningsudvalg vil gerne have to af de ledige pladser.

SKIF og Vorbasse

To af kommunens største idrætsforeninger meldte fra inden valget og gav udtryk for, at de havde meget andet at bruge tiden på.

Derfor er det to mindre idrætsforeninger, Stenderup-Krogager Idrætsforening samt Vorbasse KFUM Idræt, der nu skal repræsentere idrætsforeningernes interesser i det nye råd. Og det er ikke noget problem, mener byrådsmedlem Mogens Jørgensen (DF), der er udpeget til rådet.

- Det vigtige er ikke, om man er stor eller lille, men om man brænder for det her. Jeg tror, at nogen har undervurderet betydningen af det råd, siger han.

Det nye råd udspringer af Billund Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der ønsker at ligestille kultur og fritid, etablere mere dialog på tværs af foreningerne og derfor skal fungere som en paraplyorganisation og talerør for alle kultur- og fritidsforeninger. Desuden er rådet det sted, hvor uorganiserede aktører på kultur- og fritidsområdet kan komme til orde.

En af rådets første opgaver bliver at komme med en indstilling til, hvem der skal modtage årets hæderspris.

Nyvalgt råd har stadig fire ledige pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce