Mere end hver tredje vælger en erhvervsuddannelse

Erhvervsuddannelserne er populære i Billund kommune, som er langt foran regeringens ambitioner på området. Arkivfoto: André Thorup

Mere end hver tredje vælger en erhvervsuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

42 unge vil være tømrer, smed eller noget andet med hænderne. 80 vil i gymnasiet.

Billund Kommune: Det bliver stadig mere populært for Billund Kommunes unge at vælge en erhvervsuddannelse. Nye tal fra UU Billund viser, at det i år er 34,4 procent af afgangseleverne, der har valgt en erhvervsuddannelse, mens 65,6 vælger et af gymnasierne.

Det er tal, som Lars Stampe, konstitueret leder af UU Billund, er godt tilfreds med.

Sidste år var det nemlig "kun" 33 procent, der havde valgt en erhvervsuddannelse. Et tal, der allerede dengang lå et stykke over regeringens ambitioner på uddannelsesområdet.

Regeringens mål er, at hver fjerde ung i 2020 skal vælge en erhvervsuddannelse. Et tal, som i 2025 gerne skulle være steget til 30 procent. Det tal har Billund altså for længst passeret.

- Det har givet pote, at UU Billund vejleder alle de unge. Det er meget vigtigt for os at udfordre de unge i forhold til deres valg, så de vælger det rigtige. Syddansk Erhvervsskole har et godt ry, og den nye tekniske skole i Tinghusgade trækker. Det betyder meget for de unge, at de kan blive i byen og ikke behøver rejse ud. Desuden kan de få en læreplads, og det trækker også, mener Lars Stampe.

Sådan har de valgt
Folkeskole-, friskole- og privatskoleelever i Billund Kommune har som første prioritet valgt således:Gymnasial uddannelse: 80

Erhvervsuddannelse: 42

10. klasse: 100

Dobbelt så mange vælger gymnasierne

Ser man på de konkrete tal, er det 42 unge, der har valgt en erhvervsuddannelse, mens 80 har valgt en gymnasial.

Søgningen til gymnasiet er altså fortsat dobbelt så stor som søgningen til en erhvervsuddannelse.

- Men vi har så godt et campussamarbejde, at vi er glade, bare de bliver her, siger Lars Stampe.

De nuværende tal er udtryk for elevernes førsteprioritet, og inden skolestart til august kan de ændre sig.

- Nogle søger senere, nogle fortryder og vælger om. Der er også optagelsesprøver til gymnasierne og til EUD, der kan give udsving, siger Lars Stampe, som også venter på, at undervisningsministeriet giver adgang til efterskoleelevernes valg.

Udover de 142, der har valgt gymnasiet eller teknisk skole, har 100 af afgangseleverne valgt at gå i 10. klasse - enten på efterskole eller på 10. klassecentret i Grindsted.

Mere end hver tredje vælger en erhvervsuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce