Mental sundhed blandt unge


Mental sundhed blandt unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billund. 

Læserbrev: Hvad blev der egentlig af den mentale U-sundhed blandt unge mennesker i Billund Kommune?

Sidste år i april skrev JydskeVestkysten og Vejle Amts Folkeblad en artikel om sundhedsstyrelsens rapport, "Stress og pres: Flere unge kvinder i Billund Kommune mistrives".

Rapporten viser, at der sidder fem til syv unge kvinder i hver af de større klasser i skolerne og uddannelsesinstitutionerne eller svarende til cirka 25 procent, der mistrives, har så meget stress og lav selvværd at det påvirker deres helbred og livsglæde. De unge mænd er også hårdt ramt, men lidt mindre end kvinderne. Jeg arbejder meget med netop den aldersgruppe som er nævnt i rapporten, 16-24 år, og jeg ser hverdagen med unge, der ikke kan passe deres skole og uddannelse, unge der er ude i et misbrug og rigtig mange, der tænker på at tage deres eget liv og vil dø.

Nogle af de unge klienter, jeg har haft i klinikken, er officielt registreret i skolen, men kommer der ikke og har ikke været der i rigtig lang tid. Mange af dem går dagligt rundt og tænker på at ville dø! Ved kommunen og politikerne godt det?

Derfor er jeg selvfølgeligt meget interesseret i at vide, hvad har der været af tiltag, og hvad gjorde kommunen egentlig. Når jeg læser kommunens rapport fra sidste år, er der beskrevet et afsnit om fremtidige indsatser i Billund Kommune, og der har man valgt i Billund Kommune at kopiere Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakke "Mental sundhed", men der er ingen konkrete tiltag af, hvad jeg har forsøgt at følge med i igennem medierne.

Vi har på rigtig mange områder en god kommune, og jeg tænker, at der selvfølgelig er gjort noget, men hvad? Jeg har dybt frustrerede unge og forældre i klinikken, som selv søger og betaler for hjælp udenfor det etablerede system, fordi de ikke får hjælpen, der hvor den burde være eller fordi de føler at der ikke sker noget. Jeg tror, at Billund Kommune gør det bedre end de fleste kommuner, men vi kan gøre det endnu bedre!

Sidste år afsluttede jeg et 12 ugers forløb på en skole i kommunen, hvor jeg gratis kom en time hver uge, og præsenterede mine mentale redskaber for en 8. klasse, redskaber der kunne opbygge selvværdet. Jeg lavede test før og efter mit forløb, som viste, at det betød noget for de unge mennesker. Jeg har efterfølgende helt tilfældig mødt nogle af de unge mennesker, og de har fortalt mig at mine besøg på skolen havde haft stor betydning for dem. Politikerne er informeret om mit arbejde, men jeg har intet hørt fra dem.

Der er flere af min slags i kommunen, der gør et stort stykke arbejde med de unge, og vi gør det med hjertet. Så igen, jeg er interesseret i at vide, hvilke tiltag kommunen har gjort eller vil gøre for at sætte tidligt ind for at støtte de unge og deres familie, før det bliver et problem.

Mental sundhed blandt unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce