Meditation kommer på skoleskemaet i Billund

Foto: Colorbox

Meditation kommer på skoleskemaet i Billund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et projekt med mindfulness på Hejnsvig Skole og Søndre Skole har givet mere ro og større respekt for andre hos 0. klasse-børn. I 2017 deltager endnu to skoler i et forløb. Børnene lærer at mærke sig selv.

BILLUND KOMMUNE: Forløb med mindfulness på Hejnsvig Skole og Søndre Skole har været så givtigt for børn og lærere, at endnu to skoler, Sdr. Omme og Vorbasse Skole, skal gennem et forløb i 2017.

Henholdsvis to 0. klasser på hver af de to skoler har været gennem et fire ugers forløb med to lektioner i hver uge.

Projektet er en del af Billund Kommunes sundhedspolitik, og forløbet har vist sig at være en hjælp for både børn og lærere. Det er meldingen fra sundhedskonsulent ved Billund Kommune, Margrethe Pedersen.

- Formålet har været at gøre børnene læringsparate, højne koncentrationen og få børnene til at spille sammen socialt. Det er lykkedes. I begyndelsen var de klart mere urolige end efter forløbet, siger Margrethe Pedersen, der har fået tilbagemeldinger om, at børnene bedre kan modtage en kollektiv besked og har fået mere respekt for hinanden.

- Det er et eksternt firma, der har undervist børnene, men lærerne har været til stede i timerne, og de har oplevet andre sider af børnenes personlighed og individualitet, hvilket betyder, at de nu bedre kan støtte op om barnet. De mener også, at de har fået redskaber, der i højere grad kan skabe ro og koncentration i klassen, siger Margrethe Pedersen.

De nye forløb begynder i foråret.

- Vi har erfaret, at forløbene var lidt for komprimerede til, at børnene kunne nå at tage det hele ind, så fremover bliver forløbet over otte uger med én lektion om ugen.

På Hejnsvig og Søndre Skole er der desuden uddannet henholdsvis fire og tre lærere som mindfulness-instruktører.

Fakta
Mindfulness

er en meditationsteknik, der hjælper udøveren med at mærke sig selv, sin krop og give åndedrættet opmærksomhed. Begrebet stammer fra buddhismen og yogaen og har fundet vej til Vesten især i forbindelse med håndtering og behandling af stress.

  • Om tilbuddet bliver en fast del af skoledagen på skolerne, er endnu uvist.


Meditation kommer på skoleskemaet i Billund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce