Månedens bøger på bibliotekerne


Månedens bøger på bibliotekerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En bog, der slet ikke vil læses. En bog om, at det ikke står så skidt til med verden endda. Og en kort roman om hjælp i en sårbar situation. Månedens bøger spænder bredt.

I juli har bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme tre nye bøger klar som månedens bøger.

"Som et muldyr der bringer flødeis til solen" af Sarah Ladipo Manyika er en kort roman om en livsglad 74-årig kvinde, der elsker alle de kulturer, hun har mødt gennem sit liv. Hendes alder er bare et tal, og hun har ikke mange venner på sin egen alder, men et uheldigt fald gør hende pludselig sårbar, og så må hun hente hjælp hos venner og tilfældige bekendtskaber. En velskrevet feelgood-roman.

"Dansk fodbolds sande guldalder" af Michael Kjærbøl er fortællingen om et sandt fodboldeventyr der varede fra 1898 til 1920. Fortællingen om en epoke, hvor dansk fodbold tilhørte den absolutte verdenselite.

"Åbn ikke denne bog" er skrevet af den australske komiker Andy Lee og var tænkt som en gave til hans niece.

Det løjerlige lille blå monster vil ikke have, du læser hans bog. Og det får jo de fleste nysgerrige sjæle til at gøre det alligevel, men for hver side du bladrer videre, bliver han mere og mere hidsig. En sjov og vild tekst og flotte illustrationer.

... og i Billund og Vorbasse

På bibliotekerne i Billund og Vorbasse er der tre andre titler på programmet som månedens bog.

"Velsignelser" af Caroline Albertine Minor er en novellesamling, men hen ad vejen finder man ud af, at tre af novellerne handler om de samme personer og nærmer sig fra forskellige sider en helt ung piges uventede og uforståelige selvmord. Historierne er smukt skrevet og en stor oplevelse at læse.

"Factfulness: 10 grunde til at vi misforstår verden - og hvorfor den er bedre end vi tror" af Hans Rosling er en fascinerende bog, der gennemgår verdens tilstand, som den er i dag. Pointen i bogen er, at verden på rigtig mange områder slet ikke er så slem, som vi går og tror.

"Og de onde lo: amoralske fabler" af Ellen Holmboe er en samling dyrefabler uden morale, hvor de onde vinder, og de gode bliver spist. Som læser bliver man efterladt med en følelse af "det kan man da ikke", sammen med en lille smule fnisen over de groteske historier, som aldrig ender som forventet. Bogen vandt Kulturministeriets illustratorpris i 2018.

Månedens bøger på bibliotekerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce