Lego House omsatte for 113 millioner kroner i 2018

Omkring 250.000 gæster var i løbet af 2018 igennem oplevelseszonerne i Lego House. Foto: Søren Gylling

Lego House omsatte for 113 millioner kroner i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selskabet, som ejer Lego House, kom ud af året med underskud på driften. Selskabet anerkender dog ikke, at man på den baggrund kan konkludere, hvordan året er gået for Lego House.

Billund: Til trods for omkring en halv million gæster, hvoraf cirka halvdelen valgte at lægge de 200 kroner, som en billet til oplevelseszonerne koster, lykkedes det ikke for Lego House at bidrage til et positivt driftsresultat i 2018 for selskabet Koldingvej 2 A/S.

Det er dette selskab, som ejer Lego House, og regnskabet viser, at oplevelseshuset i det centrale Billund står for den primære del af selskabets omsætning. Således omsatte Koldingvej 2 A/S i løbet af året for 118,8 millioner kroner. Af de mange penge kom de 113 millioner kroner fra Lego House, mens den resterende håndfuld millioner stammer fra forskellige former for udlejning.

Alt sammen er medvirkende til, at Koldingvej 2 A/S kom ud af året med et driftsunderskud på 26,6 millioner kroner. Det er dog ikke ensbetydende med, at der er store problemer i selskabet, der er opkaldt efter sin adresse. Selskabet tjente i årets løb nemlig fedt - rundt regnet et par milliarder - på investeringer i en række andre selskaber. Således endte årets resultat i Koldingvej 2 A/S med et overskud på 1,8 milliarder kroner.

Koldingvej 2 A/S har mange andre aktiviteter end Lego House.
Kommentar fra Koldingvej 2 A/S.

Mange aktiviteter

Selvom Lego House har stået for næsten hele selskabets omsætning, mener Koldingvej 2 A/S ikke, at man derudaf kan lede, hvordan det i årets løb er gået for Billunds nyeste turistattraktion. Det skyldes ganske enkelt, at selskabet også beskæftiger sig med andre ting end blot at eje Lego House.

"Koldingvej 2 A/S har mange andre aktiviteter end Lego House. Det gælder blandt andet udlejningsaktiviteter og finansielle aktiviteter. Herunder blandt andet Lego Fondens 25 procent ejerskab af Lego Koncernen og en større investeringsportefølje. Man kan derfor ikke sidestille Koldingvej 2 A/S' resultat med resultatet for Lego House," lyder det i en skriftlig kommentar fra Koldingvej 2 A/S.

Lego House åbnede dørene i september 2017. Målet var at få en kvart million betalende gæster ind i det første år, og det mål blev indfriet.

Lego House omsatte for 113 millioner kroner i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce