Kurt Kirkegaard fejrer 40 år som selvstændig

Kurt Kirkegaard har fredag den 19. maj været selvstændig tømrermester i 40 år. Foto: Søren Gylling

Kurt Kirkegaard fejrer 40 år som selvstændig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er 40 år siden, at tømrermester Kurt Kirkegaard startede sin virksomhed i sin fars maskinhus.

Krogager/Billund: Der er sket en del siden den 23-årige tømrersvend Kurt Kirkegaard etablerede sit eget firma i sin fars maskinhus i Krogager.

Det skete i 1977, efter han i en periode havde udført tømrerarbejde i sin fritid. Så da han startede for sig selv havde han allerede kunder, og der kom hurtigt flere til. Det betød, at han allerede indenfor det første halve år kunne ansætte en svend og en lærling. I dag har Kurt Kirkegaard en tømrerafdeling i Krogager og en tømrer- og snedkerafdeling på Kornmarken i Billund, hvor også firmaets administration er.

Den nu 63-årige Kurt Kirkegaard har aldrig været i tvivl om, at han ville være selvstændig. I sin tidlige ungdom overvejede han at gå i sin fars fodspor og blive landmand, men en sløjdlærer på Bramming Efterskole fik den unge Kirkegaard sporet ind på tømrerfaget.

- Jeg har altid haft lyst til og flair for at arbejde med mine hænder, men jeg tror da, at det var sløjdlæreren på efterskolen, der gjorde mig interesseret i at arbejde med træ, siger Kurt Kirkegaard.

Det førte til en læreplads som tømrer hos Fugdal Tømrer og Snedker, hvor han blev udlært i 1973.

Firmaet Kurt Kirkegaard opførte i 1986 et nyt værksted på Egebjerg Landevej, og det var en stor mundfuld for den dengang 33-årige tømrermester.

Igennem årene har Kurt Kirkegaard haft over 70 lærlinge, og lige nu er der fem lærlinge ansat.

Kurt Kirkegaard
Er født og opvokset i Krogager, hvor han etablerede tømrerfirmaet Kurt Kirkegaard i 1977.Var medlem af Folketinget for partiet Venstre fra 2005 til 2007.

Har tre børn og bor i dag sammen med folketingsmedlem for Venstre, Anni Matthiesen, i Krogager.

I Folketinget

I 2003 blev Kurt Kirkegaard opstillet som folketingskandidat for partiet Venstre, og han blev valgt ind i Folketinget ved valget i 2005.

Det var samme år som Kurt Kirkegaard åbnede afdelingen på Kornmarken i Billund. Der er i alt 40 medarbejdere, der er fordelt med 20 i Billund og 20 i Krogager. Han valgte dog at forlade Folketinget i 2007, da han var nødt til at tage hjem og passe firmaet.

Efter finanskrisen, der var hård at komme igennem, er både tømrer- og snedkerafdelingerne i dag inde i en positiv udvikling, og ordrebøgerne er godt fyldte.

- Vi kører ud i en radius af 70-80 kilometer fra Billund og Krogager, og vi indtil nu kunnet få fat i de folk, som vi behøvede, fortæller Kurt Kirkegaard.

Hans arbejde har ændret sig meget fra 1977 og til i dag, hvor hans primære opgaver nu er administration, holde netværket vedlige i forhold til kundekredsen - og kort sagt sørge for, at der er arbejde nok.

Kurt Kirkegaard har tidligere været meget aktiv i forskellige foreninger. Blandt andet har han været formand for Billund Erhvervsfremme og har siddet i bestyrelsen for Dansk Byggeri, som han var med til at stifte. Men han stoppede med alt bestyrelsesarbejde, da han blev valgt ind i Folketinget.

Han har ikke lagt planer for, hvornår han vil trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet, men det bliver i hvert fald ikke de første 10 år.

I anledning af jubilæet holder Kurt Kirkegaard reception klokken 13.00 til 15.00 på selve dagen, fredag den 19. maj på Kornmarken 1 i Billund.

Kurt Kirkegaard fejrer 40 år som selvstændig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce