Julekalender på vej til Karensminde

På Karensminde plejer der at være et årligt julemarked. I år kommer der også en udstilling af DRs julekalender. Arkivfoto: Rene Lind Gammelmark

Julekalender på vej til Karensminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billund Kommune har i dialog med DR fået lov til at udstille genstande fra kommende børnejulekalender. Det sker på Karensminde til december.

Grindsted: Ramasjang, Antikduellen og P4 Trekanten. Karensminde er efterhånden blevet vant til besøg fra Danmarks Radio, og til december kommer der endnu mere fra samme afsender.

Fra 1. december til 3. februar åbner museumsgården således op for en udstilling om DR's kommende julekalender på DR1, der får til huse i den nye udstillingsbygning. Sådan lyder det fra museumsleder i Billund Kommune, Ole Bisbjerg, som stadig ikke kender julekalenderens navn.

- Vi har fået en god samarbejdspartner i DR, og det tror jeg er bærende for, at det kunne lade sig gøre. Vi er både stolte og rigtig glade for det, siger museumslederen.

DR har tidligere stillet genstande fra både nyere og gamle julekalendere til rådighed rundt i landet, men Karensminde får æren af at være det første og eneste sted i 2018, som udstiller fra den kommende julekalender.

- Jeg vil godt bruge ordet unikt her, for det er simpelthen helt nyudviklet scenografi og design, vi får til rådighed, siger han.

Vi har fået en god samarbejdspartner i DR, og det tror jeg er bærende for, at det kunne lade sig gøre. Vi er både stolte og rigtig glade for det.
Ole Bisbjerg, museumsleder Billund Kommune
Ole Bisbjerg glæder sig til, at Karensminde bliver vært for udstilling om DR's kommende julekalender. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Ole Bisbjerg glæder sig til, at Karensminde bliver vært for udstilling om DR's kommende julekalender. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
Foto: René Lind Gammelmark

For hele landet

Af samme grund er Ole Bisbjerg overbevist om, at udstillingen kommer til at henvende sig bredere end til selve landsdelen.

- Vi forventer os et stort besøgstal fra hele landet, og det lægger vi også op til med udvidede åbningstider. Selvfølgelig er vi afhængige af, hvordan selve julekalenderen bliver modtaget, men som udgangspunkt går vi ud fra, at den vil interessere mange børnefamilier fra hele Danmark, siger han.

Billund Kommune står for selve finansieringen og kontakten til DR, men etableringen og afviklingen kommer i praksis til at være med Karensmindes Venner som en vigtig samarbejdspartner.

Ifølge museumslederen er DR ved at lægge sidste hånd på den endelige køreplan, som skulle være klar i starten af september, men uanset hvad bliver der tale om en entréstigning i udstillingsperioden.

- Vi skal lige have regnet på, hvor meget mere det bliver, men det skyldes øgede udgifter til både markedsføring og bemanding, siger Ole Bisbjerg.

Julekalender på vej til Karensminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce