Jernbane-forsinkelse vækker ærgrelse i Billund

Det kommer som en overraskelse for Ib Kristensen (V), borgmester i Billund Kommune, at Banedanmark først regner med at kunne tilkoble en kommende Billund-bane til resten af jernbanenettet i 2024.
Foto: Arkivfoto: Joan Karlsen

Jernbane-forsinkelse vækker ærgrelse i Billund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både Billunds borgmester og lufthavnsdirektøren ærgrer sig over udsigten til at skulle vente endnu længere på tog til Billund

BILLUND: Det vækker ikke just lokal jubel, at den planlagte jernbaneforbindelse mellem Vejle og Billund endnu engang ser ud til at blive udskudt.

Det er udfordringer med at koble en ny jernbane op på den eksisterende signalprogram, som kan ende med at forsinke processen, så det først i 2023 eller 2024 bliver muligt at køre med tog til Billund.

Borgmester Ib Kristensen (V) har ikke fået nogen officiel besked udfordringerne, som han derfor ikke kender til.

- Det er da lidt af en overraskelse, for det har jeg ikke hørt noget om. Vi har ikke fået andet at vide, end at vi har en jernbane i 2020, siger Ib Kristensen.

Det ligger fast, at der i Billund skal være to stationer: En i Billund Lufthavn og en ved Legolands hovedindgang.

Sidstnævnte har dog endnu ikke fået sin præcise placering, ligesom linjeføringen mellem Jelling og Billund stadig debatteres heftigt.

- VVM-undersøgelsen kører, og jeg hører ude i byen, at man allerede har opkøbt ejendomme, så det overrasker mig, siger borgmesteren.

Hellere i går end i dag

Hos Billund Lufthavn har direktør Kjeld Zacho Jørgensen aldrig lagt skjul på, at han byder enhver forbedring af den kollektive trafik til lufthavnen velkommen. En udskydelse af jernbanen kommer dog ikke til at få den store betydning for lufthavnen, som dermed bare må vente endnu længere på gevinsten.

- Vi har ikke lagt nogle specielle planer for, når jernbanen kom, for vi har hele tiden vidst, at der var en tre-fire-årig tidshorisont. Så tingene bliver bare udskudt lidt længere, siger Kjeld Zacho Jørgensen, hvis ønske blot er, at jernbanen kommer "hurtigst muligt".

- Jo før, jo bedre, men man er også nødt til at forholde sig til virkeligheden. Hvis det ikke kan lade sig gøre at koble den op på grund af signaludskiftningen, jamen så kan det ikke lade sig gøre. Virkeligheden er, som den er, og det kan man ikke gøre noget ved, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Jernbane-forsinkelse vækker ærgrelse i Billund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce