Janne laver gerne mad til sine kolleger

Janne Fledelius er så glad for at lave mad, at hun gerne laver mad til mange mennesker hver uge.Foto: Martin Ravn

Janne laver gerne mad til sine kolleger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

37-årige Janne Fledelius laver gerne mad til 16 kolleger en dag om ugen. Hun har også lavet madplaner og taget initiativ til motion i arbejdstiden. Hun er lærer på Vestre Skole og på vej til DM i hjemkundskab med 7. årgang.

Grindsted: Det hele er lidt omvendt med Janne Fledelius. Når tingene begynder at hobe sig op, så går hun i køkkenet og laver mad. Det ligner, at hun gør en hel masse for andre ved at lave mad og bage boller til sine kolleger.

Men faktisk betyder det mindst lige så meget for hende selv som for dem, der er modtagerne.

- Det ser folk bare ikke. Jeg bliver frisk, når jeg går i køkkenet. Hvis jeg er stresset, er køkkenet stedet, hvor jeg stresser af, siger Janne Fledelius, der er hjemkundskabslærer på Vestre Skole. Snart drager hun til DM i hjemkundskab sammen med 7. årgang på skolen, men passionen for mad går langt ud over den mad, der bliver til i skolekøkkenet.

Janne Fledelius
bor i Jelling sammen med sin mand og sine to børn på ni og 12 år.Hendes mand, der oprindeligt er fra Fillippinerne er bygningsleder på sygehuset i Horses.

Udover mandkunskab underviser Janne også som dansklærer og i kristendom. Derudover har hun idræt og håndarbejde som linjefag.

Læs mere om 7. årsgangs deltagelse i DM i madkundskab i avisen torsdag.
Janne Fledelius er klar til at guide 7.årgang igennem til DM i madkunskab næste tirsdag.Foto: Martin Ravn
Janne Fledelius er klar til at guide 7.årgang igennem til DM i madkunskab næste tirsdag.Foto: Martin Ravn
Foto: Foto: Martin Ravn

Har lavet madplaner til kolleger

I år har hendes madklub ikke kunnet fungere, men ellers har Janne Fledelius lavet mad til sine kolleger én dag om ugen mod en lille betaling - 16 har deltaget.

- Man er ikke helt tilfreds med skemalæggerne i år, for det er blevet planlagt sådan, at jeg ikke kan nå at putte maden i ovnen inden middagspausen, men det kørte hele sidste år, fortæller Janne Fledelius, der også har lavet en bolleklub, hvor hun bager boller til en flok kvindelige kollegaer en gang om ugen.

- På et tidspunkt skiftedes vi også til at spise middag hos hinanden - det gjorde vi to år i træk, og det var rigtig hyggeligt at besøge sine kolleger udenfor skolen, siger Janne Fledelius, der bliver presset, når en time ikke lige er gået som planlagt, eller tingene ikke er forløbet som forventet.

- Det sker, når jeg tror, at jeg ikke lever op til andres forventninger, men det giver mig ny energi at lave mad, siger Janne Fledelius, der også har lavet madplaner og lister med indkøb til kolleger, der gerne ville tabe sig.

Janne får ny energi, når hun arbejder i køkkenet.Foto: Martin Ravn
Janne får ny energi, når hun arbejder i køkkenet.Foto: Martin Ravn
Foto: Foto: Martin Ravn

Bælgfrugter og bæredygtighed

Sundhed styrer dog ikke Janne Fledelius' madlyst, selvom den også fylder.

- Jeg skal for eksempel lave mad til et turbo-forløb med børn, der trænger til et ekstra løft for at blive uddannelsesparate. Her har jeg lavet en madplan, hvor de får forskelligt mad, siger Janne Fledelius, der selv har eksperimenteret med vegetarkost, og så er hun blevet meget inspireret af det fillipinske køkken.

- Min mand er fra Filipinnerne, men har boet i Danmark, siden han var fem, og hans søster har vist mig nye måder, fortæller Janne Fledelius, der i skolen også har haft forløb med bælgfrugter og bæredygtighed. Hun interesserer sig i det hele taget for at eksperimentere med maden:

- Kan man for eksempel lave is ud af bønner, og kan man få en burger til at smage som en rigtig burger uden kød - uden man opdager det?, spørger Janne Fledelius.

- Jeg er sikker på, at mad kan gøre en forskel. Det er nemt at se på børn, at de bedre kan holde koncentrationen, når de får rigtig mad, siger Janne Fledelius, der gerne tager sine egne børn med i køkkenet i hvert fald en gang om ugen.

- De har altid godt kunnet lide at komme med i køkkenet. Måske fordi de kan mærke min intention. Jeg brænder stærkt igennem på området og har en stor viden og lyst på området, og det kan de nok bare mærke.

Janne laver gerne mad til sine kolleger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce