Gammel station bliver forvandlet til lejligheder

Billunds gamle stationsbygning på Lindevej har i en årrække været hjemsted for værtshuset Stationen. Inden længe bliver bygningen formentlig væltet for at gøre plads til et nyt lejlighedskompleks. Foto: Google Maps.

Gammel station bliver forvandlet til lejligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så snart en ny lokalplan for området ligger klar, vil Billunds gamle stationsbygning på Lindevej 8 blive væltet. I stedet vil der blive opført et boligbyggeri.

Billund: Den gamle stationsbygning på Lindevej kan snart være fortid. Bygningen har senest i en årrække huset værtshuset Stationen, men en ny lokalplan vil give mulighed for at bygge boliger på grunden.

Derfor vil den gamle stationsbygning efter alt at dømme blive jævnet med jorden, så snart Billund Kommune har givet endeligt tilladelse til et nyt byggeprojekt.

- Oprindelig havde vi satset på 11 boliger, men der opstod lidt udfordringer omkring nogle ekstraordinære parkeringspladser og handicapparkering. Så vi måtte lave lidt om i projektet, fortæller Jørgen Uth, som for et års tid siden købte ejendommen på en tvangsauktion.

Stationen
Bygningen på Lindevej 8 har senest været hjemsted for værtshuset Stationen.


Værtshuset havde sit navn, fordi ejendommen tidligere har været Billunds stationsbygning.

Værtshuset lukkede i september 2016, og siden er ejendommen blevet solgt på tvangsauktion. Nu planlægger den nye ejer, Jørgen Uth, at opføre lejligheder på grunden.

10 eller 20 lejligheder

Det endelige forslag til en ny lokalplan er nu i høring. Bliver den som ventet godkendt, bliver det muligt at bygge en boligejendom på tre eller fire etager på det areal, hvor Stationen i dag ligger.

- Det bliver boliger, men om det bliver små enheder med 20 lejligheder på 50 kvadratmeter eller 10 lejligheder i almindelig størrelse, ved jeg ikke endnu. Jeg skal have nogle møder med en arkitekt inden for de næste 14 dage for at se, hvordan vi bedst kan få det skruet sammen, siger Jørgen Uth.

Han regner med, at lejlighederne, når de står færdige - uanset om der bliver 10 eller 20 af slagsen - vil blive sat til salg.

Stationsbygningen bliver væltet

Hvornår byggeriet af de nye boliger kan gå i gang, afhænger af, hvornår Billund Kommune endeligt vender tommelfingeren i vejret. Den gamle stationsbygning har dog næppe ret meget tid tilbage at leve i.

- Nu ligger lokalplanen i otte ugers høring, og så håber jeg, at vi kan gå i gang, når den er godkendt. Men der er også noget økonomi, som skal være på plads, siger Jørgen Uth.

Af samme grund er det meget svært at spå om, hvornår den nye ejendom kan stå klar. Byggeprocessen kommer dog til at tage et stykke tid, og kalenderen vil skulle vendes, inden byggeriet er færdigt.

- Det vil da være fint, hvis det kan stå klar til foråret 2019, men så skal alting også flaske sig, siger Jørgen Uth.

Gammel station bliver forvandlet til lejligheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce