Forslag: De ældste elever får udleveret pc

Foto: Joan Karlsen

Forslag: De ældste elever får udleveret pc

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billund Kommune bør gå forrest med it i folkeskolen og udlevere en pc til de ældste elever. Det vil blandt andet højne kvaliteten i skolen og sætte en tyk streg under kommunen som Børnenes Hovedstad, mener Jeyarajah Rasiah (S).

BILLUND KOMMUNE: Det socialdemokratiske byrådsmedlem Jeyarajah Rasiah (også kendt som Ratch) ser gerne, at Billund Kommune placerer sig helt i front på it i undervisningen i folkeskolerne.

Hans forslag går ud på at investere i og udlevere en computer til alle elever i 7., 8. og 9. klasse.

I dag er det mest almindeligt med BYOD-princippet ("Bring your own device", på dansk: medbring dit eget udstyr), men politikeren ser store fordele ved den såkaldte 1:1-model, hvor eleverne får udleveret en pc af kommunen.

Stor signalværdi

- Det vil betyde, at eleverne står lige uanset forældrenes økonomiske baggrund. It vil også blive et integreret værktøj i skolens hverdag, og lærerne kan være sikre på, at alle har en computer og de samme programmer, lyder argumenterne fra Jeyarajah Rasiah.

Han er blevet inspireret af ideen fra Herning Kommune, hvor hans egen datter går i skole. Her har han set de gode erfaringer, som han vil overføre til Billund.

Han mener også, at der vil være en stor signalværdi for kommunen som Børnenes Hovedstad at vise, at man virkelig prioritere eleverne.

- Det er selvfølgelig en stor investering, men fordelene er større. Det vil være en længere proces, så det er bare om at komme i gang, lyder det fra Jeyarajah Rasiah.

- Jeg er ikke i tvivl om, at 1:1-modellen er den bedste. Vi kan forberede eleverne endnu bedre til folkeskolens afgangsprøver for 9. klasse, tilføjer han.

Billund Kommune har i dag ikke et sæt fælles regler for it i folkeskolerne, men det er på vej i 2017.

- Vi skal have lavet en strategi for digitalisering og digitale læringsmidler i folkeskolen, og der har han (Jeyarajah Rasiah, red.) jo mulighed for at komme med ideer gennem sit gruppe, siger Klara Lyskjær Noer (V), formand for børne- og kulturudvalget.

Fakta
It i folkeskolen

Billund Kommune har i dag ikke et sæt fælles regler for it på skolerne. Det er op til hver enkelt skole at beslutte, i hvor høj grad man forsyner eleverne med udstyr, og hvor meget eleverne selv skal have.

  • Børne- og kulturudvalget har dog netop besluttet, at der i 1. halvår 2017 skal udarbejdes en digitaliserings- og it-strategi på skoleområdet, således at der kommer fælles regler.


Forslag: De ældste elever får udleveret pc

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce