Forældre i Billund har mange private pasningstilbud

Antallet af private pasningstilbud i Billund Kommune ligger højere end landsgennemsnittet. Arkivfoto: Claus Bech/Scanpix

Forældre i Billund har mange private pasningstilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billund Kommune ligger nr. 17 på listen over de kommuner, som har flest private daginstitutioner.

Billund Kommune: Forældre i Billund Kommune er blandt dem, der har er flest private børnepasningsmuligheder at vælge imellem.

Det viser en hel frisk opgørelse over antallet af privatinstitutioner dagtilbudsområder, som børne- og socialministeriet netop har offentliggjort.

Ud af de 16 institutioner i Billund Kommune er fire dem private. Det er 25 procent. På landsplan er det 13 procent af institutionerne, som er private.

Fleste private tilbud
Udvalgte kommunerne og procentdel private daginstitutioner:Morsø - 54 procent.

Aabenraa - 38 procent.

Billund - 25 procent.

Vejle 19 - procent.

Vejen - 18 procent.

Varde - 13 procent.

Esbjerg - 13 procent.

København - 8 procent.

Aalborg - 8 procent.

Aarhus - 2 procent.

Aabenraa

Antal glæder Venstre

Antallet glæder kommunens lokale MF'er Anni Matthiesen, børneordfører for Venstre:

- Det giver forældre det frie valg, og muligheden for lettere at vælge privat pasning til, siger hun.

Mange af de jyske landkommuner ligger højt på listen i forhold til at have mange private muligheder, men det gør sig omvendt i storbyskommunerne.

Er det måske et udtryk for, at det er mere af nød end af lyst?

- Jeg tror, det er helt naturligt, at hvis man bor i et landområde, skaber man flere private pasningsmuligheder, fordi forældrene så ikke behøver at køre så langt med deres barn om morgen.

Skal der være et måltal for børn i privat pasning?

- Nej, det vigtige er bare, at der er det frie valg for forældre, siger Anni Matthisen og tilføjer, at hun dog gerne ser landstallet på 13 procent højere.

S: Offentlig tilbud skal have kvalitet

Kommunens anden lokale MF'er Troels Ravn (S), formand for børneudvalget i Folketinget, synes ikke, at privat børnepasning er noget, man skal stile efter.

- Det er fint, at vi har et frit valg. Men det vigtigste først og fremmest er, at vi har vi et offentlig tilbud med en kvalitet, som svarer til de forventninger, som forældrene har. Hvis det ikke har det, må vi ind og se på det, siger Troels Ravn og tilføjer:

- Jeg har ikke noget imod fri konkurrence, men så skal kommunerne også stille de samme krav i forhold til normering og personalets uddannelse til de private tilbud som til de offentlige tilbud.

De fire private institutioner i Billund Kommune er ISB i Billund, Eventyrhuset og Lindetræet i Grindsted samt Filskov Børnehus i Filskov.

Forældre i Billund har mange private pasningstilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce