Flere elever fra Tronsøskolen vælger erhvervsuddannelser

Flere elever fra Tronsøskolen vælger erhvervsuddannelser. Arkivfoto

Flere elever fra Tronsøskolen vælger erhvervsuddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere værkstedsundervisning på Tronsøskolen virker ifølge uddannelsesvejleder på Tronsøskolen. I år søger 40 procent af skolens 120 elever erhvervsuddannelser. 8-9 elever er uafklarede i forhold til, hvad de vil fremover.

Billund Kommune: Når elever fra Tronsøskolen skal vælge deres videre vej i uddannelsessystemet, så er det ikke længere gymnasieuddannelserne, der oplever størst søgning. De aftager 34 procent af eleverne, mens erhvervsuddannelserne er blevet søgt af 40 procent.

- Det er vi pavestolte af. Tallet ligger langt over landsgennemsnittet, og det er langt mere end Folketingets estimat, siger uddannelsesvejleder på Tronsøskolen, Boye Skov Lauritzen, der tidligere har arbejdet som leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning.

- Her kender jeg mange af de drenge, jeg arbejdede med i folkeskoleregi, og jeg kan se, at de smiler og har det godt, fordi de laver noget, der interesserer dem, siger Boye Skov Lauritzen, der vurderer, at det gør dem langt mere modtagelige for teoretisk undervisning - og så begynder det at ligne noget, for erhvervslivet efterspørger nemlig dygtige lærlinge og lærlinge, der vil noget ifølge Boye Skov Lauritzen.

Sidste år valgte 38 procent af eleverne erhvervsuddannelserne, men den lille fremgang er meget væsentlig, vurderer Boye Skov Lauritzen:

- Vi bliver bombarderet med, at der mangler lærlinge, og derfor er det vigtigt ikke kun at gøre børnene, men også deres forældre, opmærksomme på, at der er rigtig gode muligheder, for mor vil stadig helst have, at det er den røde studenterhue, der kommer på, siger Boye Skov Lauritzen.

Jeg synes, det er flot, at det er så mange, der er afklarede. Skolen har set rigtigt i forhold til værkstedsundervisning og med en tekniklinje.
Boye Skov Lauritzen, uddannelsesvejleder, Tronsøskolen

Ikke mange er uafklarede

Han tror, at nogle vælger de gymnasielle tilbud for at få tre år med mere af det samme - og dermed undlade at tage et valg.

- Men i en erhvervsuddannelse er man i gang efter 40 uger, hvor man skal ud til en læremester og præstere, siger Boye Skov Lauritzen.

En del af forklaringen på elevernes valg af erhvervsuddannelse kan også findes i, at Tronsøskolen ligger sammen med landbrugsskolen, og mange vælger en landbrugsuddannelse efterfølgende.

18 procent af eleverne har valgt 10. klasse, hvilket svarer til 22 elever i 9. klasse.

- Det matcher landsgennemsnittet, og det giver god mening, hvis man endnu ikke ved, hvad man vil.

7 procent af eleverne har valgt at arbejde i et halvt eller helt år:

- Det er ikke helt afklarede, men flere hælder til erhvervsuddannelserne, og så er der en enkelt, der rejser udenlands, siger Boye Skov Lauritzen.

Flere elever fra Tronsøskolen vælger erhvervsuddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce