Fest i Filskov - Årets Landsby 2003


Fest i Filskov - Årets Landsby 2003

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flag i hele byen, Gudstjeneste i Filskov Kirke, optog med foreningsfaner og orkester samt godt to timers fest i en fyldt Sognegård. Jo, borgerne i Filskov forstår at samles og holde sammen, når det gælder.

Det var da også sammenhold, stædighed og engagement, der igen og igen blev nævnt i de mange taler, der blev holdt i anledning af, at Filskov i går eftermiddag blev officielt kåret som Årets Landsby 2003.

- Her er drømmene blevet til virkelighed. Det kan være inspiration for andre, at det kan lykkes, og I er et rigtig godt eksempel for andre landsbyer og landdistrikter. Men det kræver knofedt, sammenhold og vedholdenhed, sagde tidligere indenrigsminister Britta Schall Holberg i sin tale på dommerkomitéens vegne.

Ingen Jantelov </b>
Hun tager hatten af for, at humor er en livsbetingelse for at bo i Filskov, og at det måske er hele hemmeligheden bag de mange tiltag, der er lykkedes. For her har Janteloven ikke fået overtaget. Derimod har ildsjælene fået lov at udfolde sig, så landsbyen både har skole, købmand, sognegård, kirke, børnehus og snart en hel hal.

Det er her, der er kommet tilflyttere, hvor der er vækst, 50 nye boliger og et nyt biogasvarmeværk. Hvor klubhuset er nyt, hvor vejnettet er udbygget og hvor der er cykelstier på landevejen.

- Vi er dybt betagede af, hvad der er lykkedes for jer, sagde Britta Schall Hollberg, inden hun ønskede tillykke og overrakte blomster til de to, der har foreslået Filskov som årets landsby: Skoleinspektør Johan Andersen og tømrermester Claus Junge.

Herefter rejste alle sig spontant, og klapsalverne ville næsten ingen ende tage.

Borgmester Ib Kristensen (V) mente, at titlen er helt fortjent, og han kunne også afsløre, at det ikke kom som nogen overraskelse for ham, for når man i Filskov har sat sig et mål, når man det også.

- Her kæmper man gerne for en sag, og alt skal gøres rigtigt. Med den dynamik og idérigdom, der er her, er jeg stolt over, at Filskov ligger i Grindsted Kommune, erklærede han.

Her ville man for eksempel ikke nøjes med en halv hal, sådan som politikerne havde sagt ja til. I stedet blev der samlet penge ind, så der kan bygges en hel hal. Så også formand for teknisk udvalg, Laurits Heick (V) har erfaring med borgernes stædighed.

Ingen let by </b>
- Jeg kan skrive under på, at det ikke er let at have Filskov i en kommune. Her tager man ikke et afslag for et afslag. I er stædige og bliver ved, til I får jeres vilje, konstaterede han, til stor morskab for forsamlingen.

Et veloplagt Storekor fra Filskov Skole med 24 børn fra 3.-7. klasse underholdt med fem friske sange, og da omkring 100 børn senere blev underholdt af tryllekunstneren Peter Pan i gymnastiksalen, var der revy i salen for de voksne.

Verner Rahbek og Claus Thorning gav den hele armen på scenen i et til anledningen skrevet revynummer, hvor adskillige lokale personligheder og episoder blev udsat for en blanding af blød og grov satire. De to herrer endte oven i købet med at blive enige om, at de slet ikke vil have den pris, hvis det betyder mere opmærksomhed omkring Filskov. For når man blive kendt, skal man betale moms og skat af det hele, selv om den ene af de to makkere i arbejdstøj ellers havde hørt, at man ikke skal betale moms og skat af sorte penge.

Blandt gæsterne var også en nytilflyttet familie på fire, som er et af eksemplerne på, at Filskov har tiltrukket nye indbyggere. Lars Toftegaard Pedersen flyttede fra Filskov i 1997, men flyttede i maj tilbage sammen med sin kone Nadine Malmberg og døtrene Eline på ti måneder og Maya på tre år. Nu bor de på samme vej som Lars' forældre, Birthe og Laurits Pedersen.

- Vi flyttede hertil på grund af byen og de mange, vi kender. Her er en tryg lille skole og et godt sammenhold, forklarede Nadine Malmberg.

Som afslutning fik byen overrakt en granitplade i sten med indskriften Årets Landsby 2003, og så var der festfyrværkeri på skolens sportsplads.

Fest i Filskov - Årets Landsby 2003

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce