Erhvervsplaymaker på vej: Billund vil være bedre til at få unge til at komme hjem igen

Billund Kommune vil være bedre til at få unge til at komme tilbage, når de har taget en uddannelse. Foto er fra en tidligere afholdt erhvervsintroducerende dag i Magion. Arkivfoto: Martin Ravn

Erhvervsplaymaker på vej: Billund vil være bedre til at få unge til at komme hjem igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En erhvervsplaymaker kan være en af måderne at få veluddannede unge til at komme tilbage til kommunen.

Billund Kommune: Billund Kommune vil være bedre til at få kommunens unge til at vende tilbage, når de har været ude i verden for at få en uddannelse. En erhvervsplaymaker, en slags brobygger mellem skoler og erhvervsliv, kan være på vej. Unge- og kulturudvalget har i hvert fald et forslag med til budgetforhandlingerne om, at Billund Kommune skal have sådan en medarbejder.

Inspirationen kommer fra Varde Kommune, hvor erhvervsplaymakeren har været med til at højne antallet af unge, der vælger en erhvervsuddannelse. På det punkt er Billund Kommune i forvejen godt med, så lokalt vil det mere dreje sig om andre tiltag, som kan styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og uddannelserne.

- Vi er ikke helt afklaret med, hvad personen egentlig skal lave. Lige nu snakker vi med skolerne og med jobcentret for at høre, hvor de ser et behov, siger Stephanie Storbank, formand for unge- og kulturudvalget.

Netværksforum
Ideen om en erhvervsplaymaker er opstået i Netværksforum for job og uddannelse, et forum sammensat på tværs af aktører på beskæftigelsesområdet, det vil sige politikere, a-kasser, virksomheder, uddannelsesinstitutioner m.fl.Billund Erhvervsfremme har herfra fået 123.000 kroner til et pilotprojekt med en erhvervsplaymaker.

Bliver projektet til virkelighed, er der tale om en forventlig udgift på 450.000 kroner.

Bindeled til campus

Hun forestiller sig, at Billund Kommunes playmaker for eksempel skal kunne skabe en kontakt mellem gymnasiet og forskellige virksomheder.

- Det kunne være spændende, hvis vi kunne lave nogle bindeled mellem campus og virksomheder, for eksempel kunne elever, der har tysk, komme i et forløb i en virksomhed og se, hvad de kan bruge tysk til. På den måde kan vi skabe forbindelser mellem de unge og virksomhederne, så de bliver mere bevidste om, hvad der er at komme tilbage til, siger Stephanie Storbank.

Hun mener også, at campus på den måde kunne adskille sig fra andre ungdomsuddannelser.

- Vi vil gerne bruge det her til at gøre vores campus endnu mere attraktiv ved, at vi kan tilbyde noget, som man ikke kan få for eksempel på andre gymnasier. På den måde gør vi campus konkurrencedygtig i forhold til de omkringliggende gymnasier, siger hun.

Campus Grindsted og folkeskolerne er i forvejen med i forskellige projekter, for eksempel projektet "Industrien som karrierevej"

Erhvervsplaymaker på vej: Billund vil være bedre til at få unge til at komme hjem igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce