Erfarne bilister strømmer til Ældresagens foredrag om færdsel

Ældre bilister kører egentlig fint, men nogle gange lidt for langsomt/forsigtigt. Kryds kan være en udfordring, viser en rapport fra Vejdirektoratet. Derfor er Ældresagen klar med kurser med både teori og praksis. Foredragene er populære, men det er ikke mange, der benytter sig af tilbuddet om en køretime med en kørelærer. Arkivfoto

Erfarne bilister strømmer til Ældresagens foredrag om færdsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældresagens foredrag om færdsel er populære. Det kniber mere med at få ældre bilister til at tage imod tilbuddet om en køretime i praksis.

Grindsted: Første gang kom der 70, anden gang 96, og da Ældresagen i Grindsted for nylig holdt en eftermiddag med et færdselsforedrag, sad 130 erfarne bilister tæt i den store sal på Mødestedet for at høre kørelærer Poul Erik Thrane fortælle. Interessen for at blive opdateret er kort sagt stor.

Det er der god grund til.

Ifølge rapporten "Ulykker med ældre bilister", en undersøgelse fra Vejdirektoratet, er det især kørsel i kryds, der anledning til mange uheld. Derfor er en af anbefalingerne fra Vejdirektotatet netop, at ældre bilister får mulighed for at blive opdateret med, hvor man kommer sikkert gennem kryds, lærer om gode og sikre kørselsvaner samt ikke mindst bliver vejledt til at vælge en mere sikker bil.

Ulykker med ældre bilister
De ældre trafikanter udgør en stadigt større gruppe i trafikken. Det betyder ikke flere ulykker, hvilket flere undersøgelser har vist. Men de ældre bilister bliver involveret i nogle bestemte typer af ulykker og kommer oftere alvorligt til skade, bl.a. fordi de er mere skrøbelige.Det drejer sig især om ulykker i kryds, hvor den ældre overser en modkørende eller et rødt lys.

Kilde: Ulykker med ældre bilister, Havarakommissionen for vejtrafikulykker, 2012
Før Kvicklykrydset blev bygget op, var det et af de svære steder for mange bilister. Arkivfoto
Før Kvicklykrydset blev bygget op, var det et af de svære steder for mange bilister. Arkivfoto
Foto: Foto: Joan Karlsen

Vælg automatgear næste gang

Poul Erik Thrane, kørerlærer gennem 37 år, er ikke i tvivl om, hvad han anser for at være en sikker bil for en ældre bilist. Det er en bil med automatgear.

- Hvis folk skal have skiftet bilen ud, opfordrer jeg altid til at vælge en med automatgear. Flere og flere biler har automatgear i dag, så der er masser at vælge imellem. Den helt store fordel ved automatgear er, at der er mindre at koncentrere sig om inde i bilen. Det betyder, at man kan bruge sin opmærksomhed på det, der foregår uden for bilen, siger han.

Og udenfor er der rigeligt at forholde sig til.

Kør en tur med Poul Erik

Derfor tilbyder Ældresagen nu i samarbejde med kørerlærerne alle medlemmer, at de kan få en køretime med en erfaren kørelærer - i deres egen bil. Det tilbud er der indtil videre kun to, der har benyttet sig af.

- Det drejer sig ikke om, at ældre bilister kører dårligt. De kører bare tit mere forsigtigt og har måske også fået nogle uvaner. I løbet af sådan en time kan vi få set på det, og det er jo ikke en køreprøve. Man kan ikke dumpe, men får chancen for at blive mere bevidst om, hvad der foregår i trafikken, siger Poul Erik Thrane.

Han og Ældresagen håber, at flere vil benytte sig af tilbuddet, der koster 150 kroner.

Erfarne bilister strømmer til Ældresagens foredrag om færdsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce