Ekstra millioner på vej til flere sengepladser på Grindsted Sygehus

Afdelingen for neurorehabiliteringen på SVS Grindsted får 2,37 mio. kroner ekstra om året. Så kan der oprettes to-tre sengepladser mere. Dermed får afdelingen plads til 28-29 patienter. Arkivfoto: Joan Anette Karlsen

Ekstra millioner på vej til flere sengepladser på Grindsted Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Neurorehabiliteringen på Grindsted Sygehus får knap 2,4 millioner ekstra om året. Det giver to-tre sengepladser mere, og det er der brug for.

Grindsted: Skulle nogen gå med den tanke, at Grindsted Sygehus ikke er kommet for at blive, så kan de godt tro om:

Politikerne i regionens sundhedsudvalg har netop sendt knap 2,4 mio. kroner ekstra om året til afdelingen for neurorehabiliteringen, altså den afdeling, hvor man genoptræner folk, der har fået en hjerneskade efter for eksempel ulykker eller blodpropper.

Det er en nyhed, der vækker glæde på afdelingen i Grindsted.

- Vi har en høj belægningsprocent og faktisk kø til rehabilitering, så vi er meget glade for, at der nu tilfalder os flere midler, så vi kan hjælpe flere, siger afdelingssygeplejerske Bente Grauslund Kjeldsen.

Afdelingens belægningsprocent er på 98.

- Behovet for rehabilitering er stort, og vi har stor ekspertise i forhold til at kunne give patienter gode værktøjer i forhold til at gå videre ud i livet, siger hun.

Neurorehabilitering på Grindsted Sygehus
Neurorehabiliteringen på SVS Grindsted modtager patienter fra hele den jyske del af Region Syddanmark.Afdelingen modtager også patienter fra Hammel Neurocenter. Patienterne har alle en såkaldt "erhvervet" hjerneskade, det vil sige hjerneskade efter blodprop, hjerneblødning, tumor eller ulykker. Hver patient har et team på tre medarbejdere tilknyttet: Ergo- og fysioterapeut samt sygeplejerske eller social- og sundhedsassistent arbejder tæt sammen. Derudover arbejder alle patienter, der har svært ved at kommunikere, med en talepædagog. Afdelingen har godt og vel 60 ansatte og får med den nye bevilling plads til 28-29 patienter.

Vi vil Grindsted

Beslutningen om flere penge til genoptræning i Grindsted og Svendborg blev truffet i forbindelse med budgetforliget, og det er så sundhedsudvalget, der nu peger på, at knap 2,4 af de 4 millioner kroner, der er afsat, skal gå til Grindsted.

Kristian Nørgaard Nielsen (V) er glad for, at sundhedsudvalget var med på at sende den største del af beløbet til Grindsted.

- I dag er der kun 26 senge i Grindsted og 37 i Svendborg, så det er mere end fair, at Grindsted får den største del af pengene, for Grindsted har et stort opland. Der er virkelig brug for de penge, så vi kan være med til at sikre, at folk kan komme tilbage på arbejde og få et normalt liv igen siger han.

Kristian Nørgaard Nielsen glæder sig også over de ekstra penge til sygehuset i Grindsted af en anden grund:

- Det er positivt, at vi investerer i Grindsted og taler om udvikling i Grindsted i stedet for at snakke om afvikling. Det her er endnu et klart signal fra Region Syddanmark om, at vi virkelig vil Grindsted Sygehus, siger han.

Beslutningen skal endeligt godkendes af det samlede regionsråd.

Ekstra millioner på vej til flere sengepladser på Grindsted Sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce