DuPont kommer til at varme halvdelen af Grindsted op

Det årlige forbrug på fabrikken ventes at blive 55.000 ton flis, der erstatter 18.000 ton kul. Dermed bliver DuPonts i Grindsted en af de største private forbrugere af flis i Danmark. PR-foto: DuPont

DuPont kommer til at varme halvdelen af Grindsted op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fabrikken indvier nyt kraftværk og bytter kul ud med miljøvenlig flis. Lokale fjernvarmeforbrugere får glæde af endnu mere overskudsvarme.

Grindsted: 64.000 ton CO2 bliver der sparet, når DuPont-fabrikken i Grindsted skifter fra kul til træflis. Virksomheden skruer samtidig op for leverancen af overskudsvarme til den lokale fjernvarme - og kommer til at varme op mod halvdelen af Grindsted op.

Fabrikken producerer fødevareingredienser i en energikrævende proces, svarende til varmeforbruget i mere end 10.000 huse. Den har eget kraftværk, der dækker det meste af forbruget. Nu går DuPont Nutrition & Health over til CO2-neutral produktion og har investeret et trecifret millionbeløb i et nyt anlæg, så fabrikken kan sige farvel til kul og goddag til flis. 

Anlægget bliver indviet officielt mandag 25. september af Lars Chr. Lilleholt, energi-, forsynings- og klimaminister.

- Jeg stolt over, at vi her i Grindsted gennemfører det største enkeltstående projekt i den henseende. Jeg ved, at vores ledelse er imponeret over, hvordan en langsigtet dansk politik gør det muligt at skabe synergi mellem industri og borgere lokalt, siger fabrikschef Martin K. Madsen, DuPont Nutrition & Health, i en pressemeddelelse.

Projektet har fået statslig støtte fra en pulje til vedvarende energi under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

 

Godt for varmeregningerne

Hos Grindsted El- og Varmeværk er direktør René Heiselberg Gier, glad for, at DuPont nu kan supplere GEV's eget flisanlæg.

- Da anlægget blev planlagt, vidste vi, at vi ville få en aftale med DuPont. Derfor kunne vi klare os med et mindre anlæg, end vi ellers havde tænkt, oplyser René Heiselberg Gier i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at værkets egen omstilling til flis, sammen med leverancerne fra DuPont betyder, at de 3.700 forbrugere kan få miljøvenlig varme til en meget attraktive pris. 

HedeDanmark skal levere flis fra bæredygtig skovhugst og også tage asken retur. Hovedparten skal genbruges i skoven, så flest mulige næringsstoffer recirkuleres.

Det årlige forbrug på fabrikken ventes at blive 55.000 ton flis, der erstatter 18.000 ton kul. /exp

DuPont kommer til at varme halvdelen af Grindsted op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce