Divisionshåndbold i Grindsted trækker tilflyttere til kommunen

Flemming Pedersen glæder sig over, at flere af hans spillere flytter til Grindsted. Det gør han også selv. Arkivfoto

Divisionshåndbold i Grindsted trækker tilflyttere til kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det glæder 2. divisionstræner Flemming Pedersen, at andelen af spillere med tilknytning til kommunen er stigende. Han anser bosætning som et mål i sig selv.

Grindsted: For nogle uger siden kom det frem, at Grindsted GIFs hold i 2. division fra næste sommer får tilført Rolf Ravn som spillende assisterende træner.

På nuværende tidspunkt spiller han i 1. division for Tønder, men den samlede 'pakke' i Grindsted er ifølge holdets træner Flemming Pedersen attraktiv nok til, at den 26-årige spiller rent sportsligt har valgt at gå et lille skridt ned.

Rolf Ravn er oprindelig fra Billund og vender i forbindelse med skiftet hjem til kommunen sammen med sin kæreste Simone, som i øvrigt er fra Grindsted, og han er langt fra den eneste af spillerne, som enten allerede er her eller overvejer at slå sig privat ned på egnen.

Netop det, at spillerne i stigende grad ikke bare pendler til og fra kommunen, er langt fra uvæsentligt, mener træneren.

- Det er et kæmpe mål i sig selv, at vores spillere så vidt muligt flytter hertil. Jeg har ingen forventninger om, at det bliver sådan for alle vores 12 spillere i truppen, men jeg håber, at vi på længere sigt kan komme op på syv-otte stykker og stadig være på samme niveau rent sportsligt, siger han.

Det er et kæmpe mål i sig selv, at vores spillere så vidt muligt flytter hertil. Jeg har ingen forventninger om, at det bliver sådan for alle vores 12 spillere i truppen, men jeg håber, at vi på længere sigt kan komme op på 7-8 stykker og stadig være på samme niveau rent sportsligt.
Flemming Pedersen, 2. divisionstræner i Grindsted

Et godt signal

Når Rolf Ravn bliver en del af truppen, vil halvdelen af spillerne således have en personlig relation til kommunen: Fire med bopæl, mens to med rødder i Grindsted for øjeblikket er soldater i Oksbøl. Til sammenligning var der ifølge Flemming Pedersen kun én med lokal tilknytning på holdet, da han overtog trænergerningen.

- Det er ikke sådan, at jeg kræver af spillerne, at de flytter hertil for at komme på holdet, men for nogle er det bare et naturligt næste skridt, når de er færdige med deres uddannelser, siger han og tilføjer:

- Jeg har flere andre spillere i truppen, som gerne vil flytte til kommunen på lidt længere sigt, og der er det blandt andet min opgave at hjælpe med at finde et job til dem, siger træneren, som i den forbindelse håber at kunne trække på Billund Erhvervsfremmes store netværk.

Flemming Pedersens egen søn Jacob Pedersen er én af de spillere, som allerede bor i kommunen. Han har lejlighed på førstesalen lige over akademiet i Grindsted, og til februar får hans far og moderen Lene ligeledes postnummer i Grindsted, da de har købt hus i Engsøparken.

- For os handler flytningen om at signalere, at når vi gerne vil skabe et lokalt håndboldmiljø med akademiet som vores bærende drivkraft, er man også nødt til at være tæt på og nærværende hele tiden, og jeg ved, at Rolf Ravn og min søn har samme tilgang, siger Flemming Pedersen.

Synergi hos de unge

Han vurderer, at øget tilflytning også vil have en positiv effekt på akademispillerne i Grindsted, fordi flere på divisionsholdet er tilknyttet akademiet som trænere.

- Det er klart, at hvis man som træner er her i dagligdagen, får man bedre føling med de mekanismer, som fungerer i nærmiljøet og dermed have lettere ved at flytte nogle ting hos de enkelte spillere. Hvis man kommer udefra, er det sværere at få samme indsigt, siger han og tilføjer:

- De spillere, som træner ungdomshold, er en slags rollemodeller, og der er det godt at kunne møde dem ude at handle eller andre steder i byen, frem for at de bare er væk igen efter træning, siger han.

Divisionshåndbold i Grindsted trækker tilflyttere til kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce