Den Jyske Sparekasse lover fortsat lokal støtte trods børsnotering

Claus E. Petersen er administrerende direktør i Den Jyske Sparekasse, som går på børsen torsdag morgen. Arkivfoto: Joan Karlsen

Den Jyske Sparekasse lover fortsat lokal støtte trods børsnotering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom Den Jyske Sparekasse med hovedsæde i Grindsted går på børsen torsdag morgen, lover bestyrelsen og ledelsen, at det lokale engagement fortsætter i fremtiden.

Grindsted: Den Jyske Sparekasse vil fortsat være engageret i lokalområder med sponsorater og aktivitet.

Sådan lyder det fra administrerende direktør Claus E. Petersen.

Den Jyske Sparekasse blev ellers i sommer omdannet fra garantsparekasse til aktieselskab, og torsdag den 22. november debuterer Grindsted-selskabet på fondsbørsen.

Skiftet betyder, at det ikke nødvendigvis længere er lokale kunder, der ejer sparekassen, som det har været hidtil gennem garantbeviser. Når sparekassen går på børsen, kan investorer i hele verden købe aktier uden andet forhold til sparekassen end for profittens skyld, og de aktionærer skal sparekassen også tage hensyn til, men det får ikke bestyrelsen og ledelsen til at ændre stil:

- Kigger man på, hvad der er sket i de sidste 5-10 år, er der mange pengeinstitutter, som har lukket filialer. Det er sværere at bedømme, hvad der foregår i et lokalsamfund og hvad der er en god ide, hvis man ikke er til stede. Vi ligger en lang række steder, hvor vi er enten er alene eller næsten alene tilbage som pengeinstitut. Den sparring og støtte, vi kan yde, er betinget af, at vi er til stede. Det sikrer vi med denne manøvre. Hvis du tager ud de mindre steder og spørger folk, som vil bygge nyt, eller virksomhedsejere, som vil udbygge, vil du nok få at vide mange steder, at det er blevet sværere. Der stiller vi vores ekspertise og styrke til rådighed, så der kan blive ved med at være liv i sparekassens områder. Den styrke, vi har nu, ville vi ikke have haft, hvis vi var fortsat som garantsparekasse. Det havde taget adskillige år at optjene den kapital, vi har fået tilført i forbindelse med omdannelsen, siger Claus E. Petersen.

Tidsplan
21. november: Prospektet offentliggøres tidligt om morgenen22. november: Sparekassens aktier kan handles fra klokken 09 på børsen.23. november: Sparekassen offentliggør 3. kvartalsregnskab.

Repræsentantskabet fortsætter

Derfor fortsætter repræsentantskabet også - dog nu som næstøverste myndighed, da det skal være generalforsamlingen i aktieselskabet, som ultimativt har afgørende indflydelse.

Godt halvdelen af repræsentantskabet (37 medlemmer) bliver fremover valgt på de lokale aktionærmøder, mens den anden halvdel (38 medlemmer) bliver valgt på generalforsamlingen. Det er derefter repræsentantskabet, som udpeger bestyrelsen.

- Det har været både repræsentantskabet og bestyrelsen magtpåliggende, at vi bliver ved med agere, som vi har gjort hidtil. Det vil sige, det at være en aktiv partner i udvikling af lokalsamfundet, og at fortsætte sponsorater uændret, siger Claus E. Petersen.

Til salg hver dag

Som aktieselskab kan ledelsen dog ikke give en garanti. Der er nemlig ingen stemmeretsbegrænsning på aktierne. Det vil sige, at en ny ejer, som køber aktiemajoriteten, også kan sætte sig på bestyrelsen.

- Jeg vil helst have mange ejere og et bredt repræsentantskab. Det klæder et lokalt pengeinstitut bedst frem for, at det er en eller to matadorer, som sidder på det hele. Men når man er noteret på børsen, og der ikke er nogen stemmeretsbegrænsning, er vi til salg hver dag, erkender Claus E. Petersen.

Den Jyske Sparekasse har 19 filialer i Jylland fra Farsø i nord til Tinglev i syd. Sparekassen har haft 27.000 garanter, som nu er blevet aktionærer.

Den Jyske Sparekasse lover fortsat lokal støtte trods børsnotering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce