Debat: Skal plejehjemsledere søge deres egne stillinger?

Skal de nuværende teamledere på kommunens plejecentre efteruddannes, eller skal de nye stillinger slås offentligt op. Der var ikke enighed i social- og sundhedsudvalget, som dog ved en afstemning kom frem til, at de ikke skal slås op.
Foto: colourbox.com

Debat: Skal plejehjemsledere søge deres egne stillinger?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokraterne vil slå de nye decentrale lederstillinger på plejehjemmene op, mens Venstre ikke vil tvinge lederne til at søge deres egen stilling. De mener, at efteruddannelse er tilstrækkeligt.

BILLUND KOMMUNE: Skal de nuværende ledere på kommunens plejehjem ud at søge deres egen stilling, eller skal de nye stillinger slås offentligt op?

Det var til diskussion på det seneste møde i social- og sundhedsudvalget.

En ny decentral ledelse er nemlig på vej på kommunens plejecentre. Således får hvert plejecenter sin egen leder med ansvar for økonomi, personale og administration. Opgaver, der tidligere har været styret fra centralt hold.

Nye stillinger?

Simon Nicolajsen (S) og Jeyarajah Rasiah (S), anser de decentrale stillinger som nye stillinger, og de mener derfor, at posterne skal slås op som ethvert andet job.

- Vi har ikke noget imod de nuværende teamledere, og vi siger heller ikke, at de ikke gør det godt. Det gør de helt sikkert, men de nye stillinger indebærer mange flere opgaver og funktioner, og der er et stort ansvar, siger Jeyarajah Rasiah.

Han mener, at det vigtigste er at finde de allerbedste ledere til plejecentrene - ikke mindst set i lyset af, at økonomien fortsat sejler på området med et voksende underskud, hvor den centrale ledelse har været for rundhåndet med midlerne, som tidligere beskrevet i JV.

Borgerlisten og Venstre ville ikke slå stillingerne op, og det var det, der blev besluttet ved afstemning.

- Vi synes, at lederne har gjort det rigtig godt, så vi mener ikke, at de skal ud og søge deres egen stilling, siger Ruth Lauridsen (V), der dog har stillet krav om, at lederne skal tage en diplomlederuddannelse.

Social- og sundhedsudvalget vil desuden arbejde på, at der er én leder, der varetager demensområdet.

Fakta
Sagen kort

Ældreområdet har over to år haft et merforbrug på 15 millioner kroner.

  • Det handler blandt andet om, at planlægning af arbejdstid ikke har været optimal, et højere sygefravær end gennemsnitligt i Billund Kommune og manglende, intern økonomistyring.


Debat: Skal plejehjemsledere søge deres egne stillinger?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce