Borgmester & co. sender brokkebrev til minister: Det haster med den jernbane!

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) kommer en af de nærmeste dage til at modtage et brev, hvor Billund Kommune udtrykker stor utilfredshed med regeringens beslutning om at udskyde en jernbane til Billund til efter 2023. Polfoto

Borgmester & co. sender brokkebrev til minister: Det haster med den jernbane!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billund Kommune er utilfreds med, at regeringen har udskudt planerne om en ny jernbane til Billund til efter 2023. Det får den ansvarlige minister nu klar besked om.

Billund: Et brev vil inden længe ende hos transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), hvori Billund Kommune udtrykker utilfredshed med beslutningen om at udskyde anlæggelsen af en jernbane til Billund til efter 2023.

Det er politikerne i økonomiudvalget, som er blevet enige om at sende et sådant brev til ministeren.

- Vi synes, at den udsættelse af banen er forkert. Derfor sender vi et brev til ministeren med vores holdning, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Regeringen har besluttet, at en jernbane til Billund først kan tilsluttes den eksisterende bane, når det nuværende signalprogram er afsluttet, hvilket sker i 2023.

"Økonomiudvalget er uforstående over for denne beslutning, da det haster med forbindelsen, og da det oprindelige udgangspunkt var, at jernbanen skulle være færdig i 2019," skriver Billund Kommune i brevet.

Billundbanen
En jernbaneforbindelse fra Vejle til Billund er en del af Togfonden - et forlig, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale og SF.Oprindeligt skulle banen stå klar i 2019, men det er flere gange blevet udskudt.

Seneste melding fra regeringen er, at banen først kan blive lavet, når et nyt signalsystem er rullet ud i hele landet, dvs. efter 2023.

Forbindelsen haster

Ole Birk Olesen har ved en tidligere lejlighed, hvor folketingsmedlem Troels Ravn (S) stillede ham et konkret spørgsmål, slået fast, at en jernbane til Billund ikke kan komme på tale før efter 2023, hvor det nye signalsystem er rullet ud i hele landet.

Det førte til undren hos Troels Ravn, og nu udtrykker Billund Kommunes økonomiudvalg præcis den samme undren: På strækningen mellem Vejle og Struer, hvor Billund-banen skal tilsluttes på et endnu ikke fastlagt sted, er det nye signalsystem nemlig færdigt allerede i 2020.

"Såfremt dette nye signalsystem er en altafgørende forudsætning, bør arbejdet med projektering, ekspropriering og selve anlægsfasen tilrettelægges således, at jernbaneforbindelsen Vejle-Billund er klar til indvielse samtidig med ibrugtagning af signalsystemet. Dette synes at være en strategi uden risici," lyder det i brevet fra kommunen til ministeren.

Billund Kommune slår endvidere på, at Billund er en by med usandsynligt mange arbejdspladser i forhold til indbyggertallet, og at jernbanen kan få stor betydning for både lufthavnen samt for byens turistattraktioner - både Legoland, Lalandia og Lego House, som står færdigt senere i år.

Borgmester & co. sender brokkebrev til minister: Det haster med den jernbane!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce