Borgere er skeptiske: Drop Billundbanen

Drop den planlagte jernbane mellem Vejle og Billund. Så direkte lyder forslaget fra en række borgere, som nu forsøger at få forslaget på dagsordenen i Folketinget. Arkivfoto.

Borgere er skeptiske: Drop Billundbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis 50.000 mennesker viser deres støtte, skal politikerne i Folketinget tage stilling til et forslag om at droppe den planlagte jernbane mellem Vejle og Billund.

Billund: Planerne om en jernbane mellem Vejle og Billund bør droppes. Det mener en række personer, som via borgerforslag.dk har stillet det konkrete forslag, at Billundbanen skal fjernes fra Togfonden. Hvis det lykkes at få 50.000 mennesker til at bakke op om forslaget, skal det behandles i Folketinget.

Det er især den enorme uvished omkring projektet, der har fået syv personer til at stille forslaget.

- Projektet har allerede ligget længe, uden der er besluttet noget, og det ser ud til, at det kommer til at ligge i lang tid endnu, før der kommer forhandlinger i gang. Flere og flere melder sig i koret af skeptikere, så både for de berørte borgere og for skatteydernes skyld vil jeg se, om vi kan få politikerne til at tage Billundbanen ud af Togfonden hurtigst muligt i stedet for at gå og vente på, om der på mirakuløs vis dukker nogle oliemilliarder op, siger Martin Fogh Skovlyst, som har stillet forslaget.

Som skatteyder her i landet er det ærgerligt, hvis vi skal bruge så mange milliarder på den jernbane, når vi har masser af andre offentlige transportprojekter, som ville give god mening, eller hvis vi kunne bruge pengene på noget andet fornuftigt.
Martin Fogh Skovlyst
Borgerforslag.dk
Borgerforslag er et forslag, som en borger og mindst 3 medstillere (som alle har stemmeret til folketingsvalg) stiller. Hvis 50.000 personer (med stemmeret til folketingsvalg) støtter forslaget, og det overholder reglerne for borgerforslag, overgår det til Folketinget. Her vil det blive korrekturlæst og sat ind i en skabelon for beslutningsforslag, som de ser ud i Folketinget.

Beslutningsforslaget kan herefter blive behandlet i Folketinget som et almindeligt beslutningsforslag.

Borgerforslag oprettes og støttes på siden borgerforslag.dk. Ordningen er en forsøgsordning og blev etableret i januar 2018. Forsøgsordningen skal evalueres senest i folketingsåret 2019-20.

Dårligt regnestykke

Han peger især på beregninger, der viser, at jernbanen vil være en samfundsøkonomisk underskudsforretning, ligesom det ærgrer ham, at busruterne mellem Vejle og Billund vil blive droppet, hvis jernbanen bliver en realitet.

- Da jeg første gang hørte om projektet, tænkte jeg også, at selvfølgelig skal der være en bane til Billund. Men når man ser beregningerne og ser på, at en stor del af passagererne kommer, fordi mad nedlægger busruterne, synes jeg, det er ærgerligt, siger Martin Fogh Skovlyst, der endnu har lang vej, inden hans forslag kommer i Folketinget.

Foreløbig har færre end 100 borgere aktivt givet deres støtte til kende til forslaget, men forslagsstillerne er optimistiske med hensyn til, at der kan blive 50.000 støtter.

- Når man tager i betragtning, hvor meget projektet påvirker togdriften op mod Herning og Struer, tænker jeg, at der er et stort potentiale for at få folk til at støtte det. Jeg håber, vi kan få gjort folk opmærksomme på, at det her projekt er spild af penge, siger Martin Fogh Skovlyst.

Borgere er skeptiske: Drop Billundbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce